Tämä ihana keitto kruunaa vaikkapa pääsiäispöydän.

Sahrami-maa-artisokkakeitto

4–6 annosta

1 kg maa-artisokkia
2 porkkanaa
5 salottisipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 l vettä
½ g sahramia
2–3 rkl hienonnettua inkivääriä
2 tl raastettua sitruunan kuorta
½ dl sitruunamehua
2 tl sokeria
1 ½ tl suolaa
2 dl ruokakermaa

  1. Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja lohko sipulit.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset muutamaksi minuutiksi kuullottumaan.
  3. Sekoita sahrami puoleen desiin lämmintä vettä. Lisää koko nestemäärä kattilaan.
  4. Hauduta keittoa 25 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto.
  5. Lisää joukkoon sitruunan kuori, mehu, sokeri, suola sekä kerma. Maista ja mausta tarvittaessa.
  6. Tarjoa lisukkeena pähkinäpestoa. Ohje alla.

Pähkinäpesto

1 ps (150 g) manteleita
1 ps (100 g) saksanpähkinöitä
1 dl oliiviöljyä
½ dl sitruunamehua
1 tl sokeria
ripaus suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Paahda manteleita ja pähkinöitä muutama minuutti pannulla.
  2. Kumoa ne monitoimikoneeseen ja lisää muut aineet joukkoon. Hienonna seos karkeaksi pestoksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla