Tämä ihana keitto kruunaa vaikkapa pääsiäispöydän.
Sahrami-maa-artisokkakeitto
4–6 annosta
1 kg maa-artisokkia
2 porkkanaa
5 salottisipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 l vettä
½ g sahramia
2–3 rkl hienonnettua inkivääriä
2 tl raastettua sitruunan kuorta
½ dl sitruunamehua
2 tl sokeria
1 ½ tl suolaa
2 dl ruokakermaa
- Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja lohko sipulit.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset muutamaksi minuutiksi kuullottumaan.
- Sekoita sahrami puoleen desiin lämmintä vettä. Lisää koko nestemäärä kattilaan.
- Hauduta keittoa 25 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto.
- Lisää joukkoon sitruunan kuori, mehu, sokeri, suola sekä kerma. Maista ja mausta tarvittaessa.
- Tarjoa lisukkeena pähkinäpestoa. Ohje alla.
Pähkinäpesto
1 ps (150 g) manteleita
1 ps (100 g) saksanpähkinöitä
1 dl oliiviöljyä
½ dl sitruunamehua
1 tl sokeria
ripaus suolaa
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Paahda manteleita ja pähkinöitä muutama minuutti pannulla.
- Kumoa ne monitoimikoneeseen ja lisää muut aineet joukkoon. Hienonna seos karkeaksi pestoksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa