
Vasemmalla vihanneksia sulassa sovussa, oikealla mustikan ja punasipulin liitto.
Värikäs vihannespikkelssi ja mustikka-punasipulipikkelssi muistuttavat kesästä vielä loppuvuodestakin. Katso ohjeet!
Värikäs vihannespikkelssi
noin 1 ½ litraa
- 5 valkosipulinkynttä
- 3 eri väristä paprikaa
- 2 avomaankurkkua
- 1 kesäkurpitsa
- 1 punasipuli
- 1 dl sinapinsiemeniä
Liemi
- 1/8 dl omenaviinietikkaa
- 4 dl vettä
- 3 ½ dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 3 dl jääkuutioita
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Poista paprikoista siemenet. Halkaise kurkut ja poista siemenet. Leikkaa kurkut, paprikat ja kesäkurpitsat ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli.
- Yhdistä kulhossa vihannessuikaleet ja sinapinsiemenet. Jaa vihannekset puhtaisiin, desinfioituihin lasitölkkeihin.
- Yhdistä kattilassa etikka, vesi, sokeri ja suola. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri ja suola liukenevat etikkaan. Nosta jäähtymään hetkeksi.
- Lisää hieman jäähtyneeseen liemeen jääkuutiot ja sekoita, kunnes ne sulavat. Kaada liemi vihannesten päälle tölkkeihin.
- Sulje tölkit tiiviisti kansilla ja laita maustumaan jääkaappiin kolmeksi päiväksi ennen käyttöä. Pikkelssi säilyy jääkaapissa muutaman kuukauden.
Vinkki: Kokeile vihannespikkelssiä makkaran kaveriksi!
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Mustikka-punasipulipikkelssi
noin 1½ litraa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- 1 l mustikoita
- 1 punasipuli
- 3 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 2 rkl suolaa
- 4 neilikkaa
- 1/4 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
- Puhdista mustikat. Kuori ja viipaloi sipuli.
- Yhdistä kulhossa etikka, vesi, sokeri ja suola. Sekoita kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet liemeen.
- Laita mustikat ja sipulit kerroksittain isoon lasitölkkiin. Kaada päälle etikkaliemi ja lisää mausteet. Sulje tölkki kannella ja laita jääkaappiin tekeytymään ainakin päivän ajaksi.
Vinkki! Tarjoile keksien, juuston, leikkeleiden tai kypsän tai graavatun kalan kanssa. Sopii loistavasti lisämauksi myös salaatteihin.
Seuraa meitä Facebookissa