Nyt tehdään tuhtia ruokaa! Uuniperunat valmistuvat nopsasti mikrossa. Jos uuni kuitenkin on kuuma muun ruuanlaiton tai leivonnan jäljiltä, voit toki hyödyntää valmiin lämmön.

2 reilua perunaa, esim. rosamunda

2 viipaletta pekonia

¾ dl kuutioitua goudaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 rkl ranskankermaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

½ dl silputtua basilikaa

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria myllystä

  • Pese perunat ja pistä kuoreen haarukalla muutamia reikiä.
  • Laita perunat 200-asteiseen uuniin noin 50 minuutiksi tai kunnes ne ovat kypsiä. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää perunat mikrossa 600 w -teholla noin 10 minuutin ajan. Tarkista kypsyys
  • Valmista täyte. Leikkaa pekoniviipaleet paloiksi saksilla. Pilko juusto pieniksi kuutioiksi. Yhdistä ainekset ja lisää joukkoon ranskankerma, suola ja pippuri.
  • Leikkaa kypsistä perunoista pois kannet. Koverra teelusikalla perunan sisustaa. Jätä kuitenkin reilut seinämät, jotta peruna pysyy kasassa. Sekoita kypsä peruna täytteen joukkoon. Lusikoi täyte uuniperunan sisään.
  • Kypsennä perunoita noin 10 minuuttia uunissa, eli kunnes juusto on hieman sulanut. Mikrossa kypsennysajaksi riittää yksi minuutti.
Vierailija

Ennen korvasin uuniperunan nuudelipussilla. Nyt  se on osoitettu myrkylliseksi ja ravinnottomaksi. Perunan geometrisiä keskipisteitä voisi tehdä perunamuusijauheesta, mutta ovatkohan  semmoiset myös liian raffinoitua ravintoa yksineläjälle? Sitä voisi kyllä sekoittaa nötköttiin ja ketsuppia päälle. Maistus varmaan   herraseurallekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla