Nyt tehdään tuhtia ruokaa! Uuniperunat valmistuvat nopsasti mikrossa. Jos uuni kuitenkin on kuuma muun ruuanlaiton tai leivonnan jäljiltä, voit toki hyödyntää valmiin lämmön.

2 reilua perunaa, esim. rosamunda

2 viipaletta pekonia

¾ dl kuutioitua goudaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 rkl ranskankermaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

½ dl silputtua basilikaa

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria myllystä

  • Pese perunat ja pistä kuoreen haarukalla muutamia reikiä.
  • Laita perunat 200-asteiseen uuniin noin 50 minuutiksi tai kunnes ne ovat kypsiä. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää perunat mikrossa 600 w -teholla noin 10 minuutin ajan. Tarkista kypsyys
  • Valmista täyte. Leikkaa pekoniviipaleet paloiksi saksilla. Pilko juusto pieniksi kuutioiksi. Yhdistä ainekset ja lisää joukkoon ranskankerma, suola ja pippuri.
  • Leikkaa kypsistä perunoista pois kannet. Koverra teelusikalla perunan sisustaa. Jätä kuitenkin reilut seinämät, jotta peruna pysyy kasassa. Sekoita kypsä peruna täytteen joukkoon. Lusikoi täyte uuniperunan sisään.
  • Kypsennä perunoita noin 10 minuuttia uunissa, eli kunnes juusto on hieman sulanut. Mikrossa kypsennysajaksi riittää yksi minuutti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla