Sitrus-jugurttikakku on pääsiäisen herkku
Totta se on! Makea kakku on hunnutettu timjamilla. Särmää tuo myös kanelibasilika tai sitruunamelissa.
10 annosta
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g valkosuklaata
Leivitykseen
- nokare voita tai leivontamargariinia
- 3 rkl korppujauhoja
Kostutukseen
- ½ sitruunan mehu
- ½ dl vettä
- 1 rkl sokeria
Täyte
- 2 dl kreikkalaista jugurttia
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g valkosuklaata
- 1 ½ dl appelsiinimarmeladia
Päälle
- ½ sitruunaa
- 1 appelsiini
- muutama timjamin oksa
Tee näin
- Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Rouhi 100 g valkosuklaata. Siivilöi munasokerivaahdon joukkoon vehnäjauhot. Lisää vaniljasokeri ja puolet valkosuklaasta. Leivitä 24–27 sentin irtopohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja sahateräisellä veitsellä kahteen osaan. Purista kostutusta varten sitruunamehu. Yhdistä sitruunamehu, vesi ja sokeri. Kostuta kakun leikkuupinta ja kansi sitruunavedellä.
- Laita kreikkalainen jugurtti valumaan 15 minuutiksi suodatinpussiin. Vatkaa sillä välin kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, loput valkosuklaasta ja valunut jugurtti.
- Kokoa kakku. Levitä kakun väliin appelsiinimarmeladia. Jos marmeladia jää yli, sipaise ohut kerros kannen päälle. Lusikoi väliin puolet jugurttikermavaahdosta. Paina kakun kansi kevyesti päälle ja lisää kakun päälle loppu vaahto.
- Koristele kakku ennen tarjoilua. Kuori ja lohko sitrukset. Leikkaa paloista kalvot. Nosta sitruslohkot kakun päälle. Revi koristeeksi timjamin lehtiä ja muutama timjamin oksa.