Raikas jälkiruokaherkku tehdään sitruunankuoreen.

4 annosta

  • 4 sitruunaa

Täyte

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 ½ tl raastetun sitruunan kuorta
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 dl maitorahkaa

Marenki

  • 3 kananmunan valkuaista
  • ¾ dl sokeria
  • (pähkinöitä)
  1. Pese sitruunat huolellisesti. Leikkaa sitruunoista kolmannes pois. Purista sitruunamehu ja koverra sisus lusikalla kupiksi. Varo ettei sitruuna hajoa.
  2. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Säästä valkuaiset marenkiin. Lisää keltuaiset kattilaan ja kaada joukkoon kerma. Kuumenna samalla koko ajan sekoitellen kunnes seos sakenee. Lisää joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, sokeri ja vaniljasokeri sekä massan jäähdyttyä rahka.
  3. Lusikoi seos sitruunakuppeihin ja pakasta vähintään kaksi tuntia tai kunnes tarjoat jälkiruuan.
  4. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota sitruunat pakkasesta ja lusikoi pintaan marenkihuippu. Halutessasi lisää pinnalle rouhittuja pähkinöitä.
  5. Paista sitruunoita uunin grillivastuksen alla muutama minuutti eli kunnes marenki on saanut pintaansa kauniin sävyn.