Täyteläinen, rukiinen ja raikas jälkiruoka on pääsiäisen juhlapöydän yllätysherkku! Reseptin on laatinut Mämmi-kirjan kirjoittaja Ahmed Ladarsi.

Mangomämmikakku

12 palaa

Pohja
260 g mämmiä
2 dl sokeria
3 kananmunaa
100 g voita tai leivontamargariinia
2 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte
6 liivatelehteä
400 g säilöttyä mangoa
200 g maitorahkaa
2 dl vaniljajogurttia
1 dl mangolientä purkista
Koristeet
1 tuore mango
puutarhamustikoita

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Sekoita pohjaa varten mämmi ja sokeri huolellisesti. Lisää joukkoon munat. Sulata rasva ja lisää taikinaan. Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilöiden joukkoon.
  2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille kääretortun tapaan levyksi. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Paina pohjasta kakkuvuoan avulla vuoan kokoinen pohja. Nosta kakku irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
  4. (Jauha monitoimikoneessa loput pohjasta jauhelmaksi ja pakasta seuraavaa kakkua varten. Jauhelman voi käyttää lisäämällä joukkoon 50 g sulatettua voita ja painamalla murumassa kakkupohjaksi vuoan pohjalle.)
  5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sekoita säilykemangot tehosekoittimessa. Lisää joukkoon rahka ja jogurtti. Kuumenna mangoliemi kattilassa ja lisää joukkoon hyvin puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos rahkamassaan tasaisesti.
  6. Kaada seos kakkuvuokaan. Anna hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia. Koristele kakku tuoreella mangolla ja puutarhamustikoilla. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Maistoin mämmiä ensimmäisen kerran 30 vuotta sitten, kun muutin Tunisiasta Suomeen. Mietin heti, miksi perinneruokaa vähätellään."

Sisältö jatkuu mainoksen alla