
Totta se on! Makea kakku on hunnutettu timjamilla. Särmää tuo myös kanelibasilika tai sitruunamelissa.
10 annosta
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g valkosuklaata
Leivitykseen
- nokare voita tai leivontamargariinia
- 3 rkl korppujauhoja
Kostutukseen
- ½ sitruunan mehu
- ½ dl vettä
- 1 rkl sokeria
Täyte
- 2 dl kreikkalaista jugurttia
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g valkosuklaata
- 1 ½ dl appelsiinimarmeladia
Päälle
- ½ sitruunaa
- 1 appelsiini
- muutama timjamin oksa
Tee näin
- Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Rouhi 100 g valkosuklaata. Siivilöi munasokerivaahdon joukkoon vehnäjauhot. Lisää vaniljasokeri ja puolet valkosuklaasta. Leivitä 24–27 sentin irtopohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja sahateräisellä veitsellä kahteen osaan. Purista kostutusta varten sitruunamehu. Yhdistä sitruunamehu, vesi ja sokeri. Kostuta kakun leikkuupinta ja kansi sitruunavedellä.
- Laita kreikkalainen jugurtti valumaan 15 minuutiksi suodatinpussiin. Vatkaa sillä välin kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, loput valkosuklaasta ja valunut jugurtti.
- Kokoa kakku. Levitä kakun väliin appelsiinimarmeladia. Jos marmeladia jää yli, sipaise ohut kerros kannen päälle. Lusikoi väliin puolet jugurttikermavaahdosta. Paina kakun kansi kevyesti päälle ja lisää kakun päälle loppu vaahto.
- Koristele kakku ennen tarjoilua. Kuori ja lohko sitrukset. Leikkaa paloista kalvot. Nosta sitruslohkot kakun päälle. Revi koristeeksi timjamin lehtiä ja muutama timjamin oksa.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa