Lammaskaali on talviruokaa parhaimmillaan. Tämän herkun voit valmistaa uunissa tai haudutella liedellä.

1 kg lampaan keittolihaa
luutonta lihaa ja potkaa
voita/öljyä
1 kg valko- tai punakaalia
1 iso sipuli
6 isoa valkosipulinkynttä
3 isoa porkkanaa
1 rkl karkeaa suolaa
3 laakerinlehteä
1 tl kokonaisia mauste­pippureita
1/2 rkl timjamia
1/2 rkl rosmariinia
1 rkl meiramia
7 dl lihalientä
Viimeistelyyn tuoretta meiramia

 

1. Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Kuumenna voi ja tai öljy pannulla ja ruskista lihat sekä luulliset palat nopeasti ja pane ne pataan.
2. Poista kaaleista kovat osat ja suikaloi kaalit. Suikaloi sipuli ja leikkaa valkosipulinkynnet muutamaan osaan. Lisää kaali ja sipulit pataan.
3. Kuori ja viipaloi porkkanat, jätä ne myöhemmin lisättäväksi. Lisää mausteet ja lihaliemi.
4. Sulje pata kannella ja kypsennä joko liedellä tai 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
5. Sekoita pataa välillä ja lisää lihalientä tarvittaessa. Pudottele porkkanat sekaan noin tuntia ennen padan valmistumista. Kun liha on täysin pehmeää,
ruoka on valmis.
6. Hienonna meiramia padan pinnalle ennen tarjoilua.
7. Tarjoa puolukkahillon tai -survoksen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla