
½ kg pihlajanmarjoja
1 kg omenoita
1 sipuli
2 valkosipulia
1 kg tomaatteja
1 mieto chili
1 pkt (250 g) rusinoita
2 tl paprikajauhetta
2 tl inkiväärijauhetta
2 tl suolaa
2 tl valkopippurijauhetta
6 dl väkiviinaetikkaa
4 dl hillosokeria
4 dl sokeria
- Riivi marjat irti oksista ja huuhtaise. Keitä muutama minuutti ja hiero pehmenneet marjat siivilän läpi soseeksi.
- Lisää sose kattilaan. Kuori ja lohko omenat, sipuli ja valkosipuli. Lohko tomaatit. Poista chilistä siemenet ja silppua pieneksi. Lisää kaikki ainekset kattilaan.
- Hauduta miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.
- Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
- Purkita chutney pestyihin, kuumiin purkkeihin. Jäähdytä ja nosta purkit viileään.
Chutneyn voi käyttää heti valmistuksen jälkeen.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa