Jälkimarinadissa muhinut grillattu ulkofile on niin herkkua, että kannattaa varata lihaa riittämään myös seuraavaksi päiväksi.

Ulkofile grillissä

4–6 annosta

1 kg porsaan ulkofilettä

1 rkl ruokaöljyä

Kuivamarinadi

2 rkl paprikajauhetta

1 rkl juustokuminaa

2 rkl fariinisokeria

2 rkl suolaa

2 tl sinappijauhetta

1 tl sitruunapippuria

(1 tl cayennepippuria)

1 tl mustapippuria

Poista lihasta kalvot ja sivele pintaan hieman ruokaöljyä.

Sekoita kuivamarinadin ainekset keskenään. Hiero marinadi lihan pinnalle reiluksi kerrokseksi. Kääri liha folioon ja anna maustua huoneenlämmössä 1–2 tuntia.

Poista folio ja laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Grillaa lihaa keskilämmöllä, epäsuoralla tulella 150 asteessa

1–1 1/2 tuntia tai kunnes sisälämpö on 65 astetta. Kääntele lihaa grillissä pari kertaa, jotta se kypsyy tasaisesti.

Jos sisälämpömittaria ei ole, lihan kypsyyttä voi kokeilla varrastikulla. Liha on kypsää, jos siitä tihkuva neste on kirkasta

Nosta liha grillistä ja peitä foliolla. Anna lihan vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Jos herkkua jää huomiseksi

Mausta grillauksesta ylijäänyt kypsä ulkofile herkullisessa jälkimarinadissa. Viipaloi liha ja anna maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Veistele kylmänä leivän päälle tai sekoita ruokaisaan salaattiin.

Jälkimarinadi

2 dl

2 valkosipulinkynttä

4 rkl tuoretta timjamia (2 tl kuivattua)

1 dl soijakastiketta

1/2 dl balsamiviinietikkaa

3 rkl öljyä

2 rkl sitruunamehua

1 tl sokeria

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna timjami.

Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.

Laita viipaloitu kypsä liha marinadiin ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa ainakin muutama tunti, mieluummin seuraavaan päivään. Muista sekoitella välillä, jotta lihat marinoituvat kauttaaltaan.