
Silakka sopii mainioisti mitä erilaisimpiin makumaailmoihin. Lopputulokset maistuvat niin arjessa kuin juhlapöydässäkin.
Omenaiset currysilakat
6 hengelle
1 kg silakkafileitä
suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 tlk (400 ml) kevytkookosmaitoa
2 omenaa raastettuna
1 ½ rkl currya
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
pinnalle ruohosipulia
- Lado silakat nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle tai voipaperin päälle. Sirottele fileille suolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele fileille ruohosipuli.
- Kääri fileet rulliksi ja lado ne uunivuokaan. Sekoita kookosmaito ja loput ainekset keskenään ja kaada fileille.
- Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppua.
Aurinkoiset tomaattisilakat
6 hengelle
1 kg silakkafileitä
suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl tilliä hienonnettuna
1 ½ dl tomaattipyreetä
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 dl ruokakermaa
pinnalle tilliä
- Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle tai voipaperin päälle. Sirota fileille suolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele tilli fileille.
- Kääri fileet rulliksi ja lado ne uunivuokaan. Sekoita tomaattipyree, suola, sokeri ja ruokakerma keskenään ja kaada fileille.
- Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia. Ripottele tilliä pinnalle.
Juhlavat lohisilakat
6 hengelle
1 kg silakkafileitä
suolaa
mustapippuria myllystä
200 g kylmäsavulohta viipaleina
3 ½ dl ruokakermaa
½ dl dijonsinappia
1 dl ruohosipulia
1 tl suolaa
pinnalle ruohosipulia
- Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle tai voipaperin päälle. Sirota fileille suolaa ja rouhi päälle mustapippuria.
- Paloittele lohiviipaleet kolmeen osaan ja asettele palat silakkafileille. Kääri fileet rulliksi ja lado ne uunivuokaan.
- Sekoita ruokakermaan loput ainekset ja kaada fileille. Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia. Ripottele ruohosipuli pinnalle.