Silakka sopii mainioisti mitä erilaisimpiin makumaailmoihin. Lopputulokset maistuvat niin arjessa kuin juhlapöydässäkin.

Omenaiset currysilakat
6 hengelle

1 kg silakkafileitä
suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 tlk (400 ml) kevytkookosmaitoa
2 omenaa raastettuna
1 ½ rkl currya
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
pinnalle ruohosipulia 

  • Lado silakat nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle tai voipaperin päälle. Sirottele fileille suolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele fileille ruohosipuli.
  • Kääri fileet rulliksi ja lado ne uunivuokaan. Sekoita kookosmaito ja loput ainekset keskenään ja kaada fileille.
  • Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppua.


Aurinkoiset tomaattisilakat
6 hengelle

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 kg silakkafileitä
suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl tilliä hienonnettuna
1 ½ dl tomaattipyreetä
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 dl ruokakermaa
pinnalle tilliä 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

  • Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle tai voipaperin päälle. Sirota fileille suolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele tilli fileille.
  • Kääri fileet rulliksi ja lado ne uunivuokaan. Sekoita tomaattipyree, suola, sokeri ja ruokakerma keskenään ja kaada fileille.
  • Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia. Ripottele tilliä pinnalle.


Juhlavat lohisilakat
6 hengelle

1 kg silakkafileitä
suolaa
mustapippuria myllystä
200 g kylmäsavulohta viipaleina
3 ½ dl ruokakermaa
½ dl dijonsinappia
1 dl ruohosipulia
1 tl suolaa
pinnalle ruohosipulia

  • Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle tai voipaperin päälle. Sirota fileille suolaa ja rouhi päälle mustapippuria.
  • Paloittele lohiviipaleet kolmeen osaan ja asettele palat silakkafileille. Kääri fileet rulliksi ja lado ne uunivuokaan.
  • Sekoita ruokakermaan loput ainekset ja kaada fileille. Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia. Ripottele ruohosipuli pinnalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla