Whistle Stop Cafén tomaatit

Kullanruskeaksi paistetut tomaatit sopivat lisukkeeksi tai kevyeksi kasvisruuaksi.

3–4 isoa pihvitomaattia
1 kananmuna
½ dl maitoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
1 ¼ dl vehnäjauhoja
6 suurta basilikanlehteä hienonnettuna

Lisäksi:
Noin 3dl korppujauhoja
1 tl suolaa
1 ½–2 dl auringonkukkaöljyä

  1.  Leikkaa tomaatit noin 1 cm:n paksuiksi viipaleiksi.
  2. Vispaa taikinaa varten kevyesti muna ja maito, lisää suola, pippuri ja murskattu valkosipuli. Sekoittele joukkoon jauhot vähitellen, ja lisää lopuksi basilika.
  3. Kaada paistinpannun pohjalle noin ½ cm öljyä ja kuumenna se.
  4. Leivitä viipaleet yksitellen pyörittelemällä ne ensin taikinassa ja sen jälkeen suolalla maustetuissa korppujauhoissa.
  5. Paista tomaatteja keski­lämmöllä 2 minuuttia molemmin puolin tai kunnes leivitys on rapea ja kauniin kullanruskea. Nosta talouspaperille hetkeksi, jotta enin rasva imeytyy pois.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla