Valkoisista pavuista saa maukkaan lisukkeen, kun niihin tekee marinadin.

1 pkt (500 g) valkoisia papuja
2 tl suolaa

Marinadi

3 rkl valkoviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
2 tl sokeria
4 valkosipulinkynttä
1 ruukku basilikaa
1–2 punasipulia
1 ruukku ruohosipulia
rouhittua mustapippuria
sormisuolaa

  1. Liota papuja runsaassa vedessä yön yli. Siivilöi vesi.
  2. Keitä papuja hiljalleen suolalla maustetussa vedessä noin tunnin ajan. Varo, etteivät pavut hajoa.
  3. Valmista marinadi. Mittaa kulhoon valkoviinietikka, oliiviöljy, sokeri, kuoritut valkosipulin kynnet ja basilikan lehdet.
  4. Soseuta marinadiainekset sauvasekoittimella tasaiseksi ja kaada keitettyjen ja siivilöityjen, vielä lämpimien papujen joukkoon. Hienonna punasipuli ja nostele papujen sekaan. Anna makujen imeytyä viileässä seuraavaan päivään.
  5. Silppua ruohosipuli ja sekoita papusalaattiin ennen tarjoilua.
  6. Kumoa tarjoiluastiaan. Viimeistele mustapippurilla ja sormisuolalla.
  7. Punasipuliviipaleet ovat kestäviä koristeita salaatin pinnalla.