
Valkoisista pavuista saa maukkaan lisukkeen, kun niihin tekee marinadin.
1 pkt (500 g) valkoisia papuja
2 tl suolaa
Marinadi
3 rkl valkoviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
2 tl sokeria
4 valkosipulinkynttä
1 ruukku basilikaa
1–2 punasipulia
1 ruukku ruohosipulia
rouhittua mustapippuria
sormisuolaa
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Liota papuja runsaassa vedessä yön yli. Siivilöi vesi.
- Keitä papuja hiljalleen suolalla maustetussa vedessä noin tunnin ajan. Varo, etteivät pavut hajoa.
- Valmista marinadi. Mittaa kulhoon valkoviinietikka, oliiviöljy, sokeri, kuoritut valkosipulin kynnet ja basilikan lehdet.
- Soseuta marinadiainekset sauvasekoittimella tasaiseksi ja kaada keitettyjen ja siivilöityjen, vielä lämpimien papujen joukkoon. Hienonna punasipuli ja nostele papujen sekaan. Anna makujen imeytyä viileässä seuraavaan päivään.
- Silppua ruohosipuli ja sekoita papusalaattiin ennen tarjoilua.
- Kumoa tarjoiluastiaan. Viimeistele mustapippurilla ja sormisuolalla.
- Punasipuliviipaleet ovat kestäviä koristeita salaatin pinnalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa