Kuivuus ja viima koettelevat talvi-ihoa, mutta yhtä lailla rasite voi olla rasvaisuus. Mistä tiedän, millaista apua ihoni tarvitsee?

1 Rasvainen ihoni on usein huonossa kunnossa ja näppyläinen, vaikka käytän rasvaisen ihon tuotteita. Mikä neuvoksi?

Lievä näppylöinti liittyy usein väärin valittuihin meikki- ja ihonhoitotuotteisiin tai liialliseen ihon kuorintaan. Vältä liian rasvaisia tuotteita ja ihon voimakasta kuorintaa. Suosi geelimäistä tai ohutta, emulsiomaista päivävoidetta. Jos käytät jo rasvoittuvan ihon tuotteita, kysymyksessä voi olla ihosairaus akne. Aknen hoito vaatii käyntiä lääkärillä. Myös hilseily voi olla merkki rasvoittuvan ihon taliköhnäihottumasta. Käy kosmetologilla ihonpuhdistuksessa. Jos näppylöinti jatkuu, mene ihotautilääkärille.

2 Ihoni on ohentunut iän myötä, mitä voin tehdä?

Ihon oheneminen liittyy normaaliin ikääntymiseen, eikä yksin kosmetiikan avulla ole paljon tehtävissä. Voit kuitenkin ottaa anti-age -tuotteet käyttöön. Ne sisältävät useita tehoaineita, joiden tarkoitus on esimerkiksi stimuloida ihon  kollageenin tuotantoa, suojata ihoa UV-säteilyn haitallisilta vaikutuksilta ja ylläpitää ihon kosteustasapainoa.

Ihmevoiteita ei ole, mutta kosmetologit näkevät käytännössä, että hoidettu iho pysyy nuoremman näköisenä kuin hoitamaton. Vaikuttavina aineina anti age -tuotteissa ovat mm. vitamiinien A-, C- ja E- johdannaisia, peptidejä, vihreää teetä, hyaluronihappoa ja muita kosteuttavia aineita. Myös joissakin meikkivoiteissa on anti age -ominaisuuksia ja vitamiineja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ohut iho kuivuu myös helposti, joten sen suojaaminenpakkaselta ja viimalta sekä auringolta on tärkeää. Kuivuminen aiheuttaa kutinaa, punoitusta ja hilseilyä, joten ihon kunnon kannalta kaikkein tärkeintä on kosteusvoiteiden käyttö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 Välillä ihoni kuivuu tolkuttomasti ja välillä näyttää tosi hyvältä, mistä se johtuu?

Kuiva iho reagoi helposti vuodenaikojen vaihteluun, viimaan, lämpötilaeroihin tai pesuaineisiin. Iho kuivuu usein talvella, jolloin kannattaa siirtyä täyteläisempiin, toisin sanoen rasvapitoisempiin voiteisiin. Valitse puhdistusemulsio, joka ei kuivata, ja täydennä puhdistusta kasvovedellä – se myös kosteuttaa ihoa.

Kosteuttava naamio kerran viikossa ja kosteuttavat seerumit ihovoiteen alla tuovat lisäkosteutta. Kuiviin läiskiin voit käyttää paikallisesti erittäin kuivalle iholle tarkoitettuja, hyvin rasvapitoisia voiteita, kuten atooppisen ihon hoitovoiteita. Myös keramideja ja hyaluronihappoa sisältävät voiteet auttavat ylläpitämään ihon kosteustasapainoa. Liiallista pesua ja kaikenlaista ihon hankausta täytyy välttää. Laadukas meikkivoide suojaa ihoasi lialta ja ilmansaasteilta.

Asiantuntijana ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Marge Uibu, Ihoakatemia, Lähteenä myös Lumene.

Joko tunnet kauneuskoulun 55+? Opi aikuisen ihon salat täältä

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla