ET:n kauneuskoulun ensimmäisessä osassa kerromme, miten puhdistat ihon oikein.

Vaikka ihon puhdistus sujuisikin rutiinilla, tekee silloin tällöin hyvää kerrata myös marssijärjestys.

Pese ensin kädet ja aloita kasvojen puhdistus silmistä. Vaikka jotkin kasvojen puhdistusaineet sopivat myös silmämeikin poistoon, etenkin herkkäsilmäisen kannattaa käyttää hajusteetonta täsmäainetta. Se ei kirvele eikä kuivata, mutta liuottaa meikin hellävaraisesti pois.

Puhdista kasvot, kaula ja dekoltee ikääntyvän ihon puhdistusaineella. Siinä on ihoa vahvistavia ja kirkastavia ainesosia ja se poistaa lian ja meikin ihoa kuivattamatta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue lisää: Miksi iho rypistyy?

Viimeistele puhdistus kasvovedellä, jossa on rauhoittavia ja kosteuttavia ainesosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos suosit vaahtomaista puhdistajaa ja vain huuhtaiset kasvot vedellä, käytä silti kasvovettä. Se tasapainottaa ihoa hanavedellä huuhtelun jälkeen.

Jos ihosi ei ole rasvoittuva etkä hikoile yön aikana, aamupuhdistukseksi riittää pyyhkäisy kasvovedellä. Rasvoittuva iho kannattaa aamuisinkin puhdistaa puhdistusaineella,sillä se hillitsee rasvoittumista ja kiiltelyä päiväsaikaan.

Taustaa: Mitä tarkoittavat kollageeni ja retinoli?

Pintaa syvemmältä

Puhdistuksella voidaan vaikuttaa myös ihon pehmeyteen ja väriin. Menopaussin jälkeen ihon uusiutuminen hidastuu ja iho alkaa näyttää samealta ja kirjavalta.

Kirkastusapua saa kuorivista tuotteista,joita käytetään ihon kunnon mukaan kerran viikossa tai kahdessa.

Kuorinta poistaa ihon pintaan kerääntyneen kuolleen ihosolukon ja tehostaa jonkin verran ihon uusiutumista. Seurauksena
ihon väri tasoittuu ja pigmenttiläiskät hieman vaalenevat.

Kuorinta myös syväpuhdistaa ihohuokosia,jotka vanhemmiten näkyvät aiempaa enemmän myös kuivaihoisella, koska iho veltostuu.

Hellävaraisin on entsyymejä sisältävä voidekuorinta. Normaalille iholle sopii myös rakeiden tai kitkan avulla mekaanisesti toimiva tuote. Couperosa-alueita ei kannata kuoria lainkaan.

Näin puhdistat ihosi

1. Hiero puhdistusainetta kauttaaltaan kasvoille, kaulaan jadekolteelle pyörivin liikkein 1–2 minuuttia. Jos kasvoilla on paljon meikkiä, toista vielä
kasvojen osalta.

2. Laita silmämeikinpoistoaineella kostutettu puhdistusainelappu hetkeksi silmälle, jotta meikki ehtii liueta lappuun. Pyyhkäise kevyesti. Katso ylös ja pyyhi yläripsien alapuolelta. Käytä tarpeen mukaan myös pumpulipuikkoa, jotta saat kaiken ripsivärin pois hankaamatta.

3. Suihkuta kasvovesi suoraan iholle, jos iho ärsyyntyy pyyhkimisestä.
Anna veden vaikuttaa hetki ja kuivaa iho kevyesti kasvopaperilla
painelemalla.

4. Levitä kuorinta-aine puhtaalle, kostealle iholle. Kuorintaa kaipaavat
yleensä otsa, nenänpielet, nenä ja leuka. Hiero ainetta ihoon ja huuhtele pois. Kuorinnan jälkeen iho on pehmeämpi ja kuulaampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla