Ihon oheneminen ja sen rakenteen haurastuminen on tässä iässä täyttä totta. Ulkopuolinen hoitoapu on paikallaan, jotta kosteustasapaino säilyy.

Kosteuttavia hoitotuotteita tarvitaan aina ihon puhdistamisen jälkeen.
Ihon kunto ja vuodenaika ohjaavat voiteen valintaa. Talvella täyteläisempi
voide estää kosteuden haihtumista.

50+ ja 60+ -voiteissa on huomioitu iän haasteet. Kosteutuksen lisäksi niissä on ihon rakennetta vahvistavia, kiinteyttäviä ja väriä kirkastavia ainesosia. Ärtynyt tai herkkä iho hyötyy rauhoittavasta voiteesta,
kuiva ravitsevasta. Vaalentavilla hoitotuotteilla voi hieman hidastaa ihon
kirjavoitumista kasvoilla, dekolteella ja kämmenselissä. Erikoissuojaava voide on hyväksi couperosaiholle.

Voiteita ja muita hoitotuotteita kannattaa levittää iholle käyttöohjeiden
mukaan. Ei liikaa, muttei nuukaillenkaan. Huomaa, että jotkin voiteet sivellään, jotkin painellaan iholle, jotta niiden koostumus toimii, kuten on suunniteltu.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Samaan voiteeseen ei kannata kiintyä vuosiksi. Kun vaihtelet voiteita aika ajoin, saat niistä kaikki tehot irti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi eri voiteita?

Voiteilla on eri tehtäviä. Päivävoide ehkäisee ihon kosteuden haihtumista, suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä ja auringolta. Yövoide tukee ihon uusiutumista. Se on päivävoidetta täyteläisempi eikä sisällä aurinkosuojaa.

Ohut silmänympärysiho pitää hajusteettomasta, hyvin imeytyvästä geelistä tai voiteesta. Kosteuttamisen ohella voide häivyttää tummia silmänalusia ja antaa turvotukselle kyytiä.

Yleisvointi näkyy ihossa. Sairaudet ja stressi vaikuttavat niin, ettei perushoito aina riitä. Ota silloin avuksi hoitoöljyt, seerumit, naamiot ja tehokuurit. Kasviöljyt tuovat ikääntyneelle iholle sen kaipaamia rasvoja. Käytä öljyä yksistään, voiteen alla tai sekoita sitä voiteeseen.
Seerumeissa ja tehokuureissa on enemmän vaikuttavia aineita kuin voiteissa. Niitä voi käyttää sellaisenaan etenkin kesällä. Talvella ne kaipaavat lisäksi voiteen.

1. Yhdistä kasvojen perusteellisempi hoitohetki iltarauhoittumiseen.
Anna itsellesi aikaa. Nauti voiteiden tuoksusta ja pehmeästä tunnusta. Ihosi kiittää siitä näyttämällä kukoistavalta.

2. Käytä silmänympärysvoidetta vain nuppineulanpään kokoinen nokare kerrallaan. Taputtele se alaluomelle nenänpielestä silmän ulkonurkkaa kohti. Lisää nokare myös kulmakarvojen alle. Nestekiertoon saat vauhtia painelemalla samalla kevyesti silmäkuopan reunaa.

3. Nujerra kiristävä iho heti kosteuttavalla naamiolla. Käytä etenkin talviaikaan mieluummin illalla. Siveltimellä levitettynä saat tasaisen ja tarkan kerroksen.

4. Levitä kosteusvoidetta aamuin illoin myös kaulalle ja dekolteelle.
Lisää aamuvoitelun jälkeen iholle aurinkosuojaa, sillä aurinko on kaulan ihon pahin vanhentaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla