Punahuulet raikastavat kasvojen ihon ja piristävät ilmeen. Puna kestää huulilla pitkään, kun hoidat, pohjustat ja rajaat huulet ennen punaamista.

Huulet ja niiden ympärysiho kaipaavat kosteutusta aamuin illoin. Se hidastaa huulten kuivumista ja rypistymistä ja tehostaa verenkiertoa.
Koska huulissa ei ole luontaista suojapigmenttiä, ne palavat herkästi.

Ennen ulkoilua on hyvä sipaista huuliin aurinkosuojan sisältävää
punaa tai huulirasvaa. Rohtuneita huulia voi kuoria hellävaraisesti huulille tai kasvoille tarkoitetulla kuorinta-aineella tai vaikka hunajalla.

Kuorinnan jälkeen kannattaa levittää kosteuttavaa hoitovoidetta tai huulirasvaa ja samalla hieroa kevyesti huulia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Taustaa: Mitä tarkoittaa Q10?

Ensin laatu, sitten väri

Kuiville huulille sopii kosteuttava ja hoitava puna. Hieman satiinisen pinnan antava, puolipeittävä tai peittävä puna pysyy paremmin eikä korosta ryppyjä. Vältä mattapintaisia tai paljon helmiäistä sisältäviä punia, ne nostavat huulirypyt esiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Väreistä pehmeät roosat, korallinpunaiset ja kirkas punainen raikastavat harmahtavaa ihoa. Kylmäsävyinen puna häivyttää myös couperosa-ihon punakkuutta.

Tumma sävy on vaaleaa parempi, se ryhdistää ja kohottaa huulia. Vaaleita sävyjä on hyvä välttää etenkin, jos kasvojen alaosa on raskas. Vaalea on silti parempi vaihtoehto, jos huulet ovat kovin kapeat tai epäsymmetriset.

Lue lisää: Näin saat huulipunan pysymään

Näin puna pysyy

Pohjusta huultenympärysiho ja rajaa huulet, jotta puna ei karkaa juonteisiin. Värilliset pohjustusaineet parantavat punan pysymistä ja tasoittavat myös huulirajan väriä, jolloin rajauksen muokkaaminen on helpompaa.

Rajauksella voit muuttaa huulten muotoa ja kokoa sekä piirtää eripariset huulet symmetrisiksi. Harjoittele rajaamista ja tarkista jälki hymyilemällä omalle kuvalle.

Valitse joko punan värinen tai hieman tummempi rajauskynä. Rajaa ja levitä sitten puna siveltimellä. Näin saat ohuemman kerroksen kerrallaan, ja puna pysyy paremmin.

Huolella punatut huulet ovat kauneimmillaan, kun ihon väri on tasoitettu
meikkivoiteella tai sävyttävällä päivävoiteella.

1. Aloita rajaus amorinkaaren keskikohdasta. Piirrä uusi kaari huulen omaa
rajaa ylemmäksi. Tee myös alarajaus keskeltä reunoille. Häivytä kynää huulten keskustaan. Näin puna pysyy paremmin eikä rajaus erotu.

Jos suupielet laskeutuvat alaspäin, lopeta rajaus ennen ulkonurkkaa. Jätä nurkka kokonaan punaamatta. Näin suupielet näyttävät ryhdikkäämmiltä.

Jos alahuuli on paljon ylähuulta paksumpi, rajaa se hieman  kapeammaksi ja häivytä huulen oma reuna valokynällä tai peiteaineella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla