Söin estrogeenia 20 vuotta. Lopetin luettuani tutkimuksista, joiden mukaan estrogeeni lisää dementiaa, sydän- ja verisuonitauteja sekä rintasyöpää. ET-lehdessä 1/2009 kerrottiin, että estrogeeni estäisi näitä sairauksia. Voisiko estrogeenin aloittaa uudestaan vuoden tauon jälkeen? Kohtuni on poistettu noin 15 vuotta sitten. Yöunet menettänyt

Hormonihoidon perusteena on ensisijaisesti vaihdevuosioireiden hoito, terveydelliset edut tulevat tavallaan kaupanpäälle. Teidän kohdallanne uudelleen aloittaminen ei ole enää perusteltua. Olette käyttänyt hoitoa varsin pitkään, ja noista vuosista olette varmasti saanut paljon hyötyä tervey­dellenne.

Kuten kohdallanne on nähtävissä, ei estrogeenin pitkäaikainenkaan käyttö aiheuta rintasyöpää, jos ei rinnoissa ole syöpään johtavaa solukehitystä, jota estrogeeni sitten aktivoisi. Kun olette ollut jo vuoden ilman hoitoa, uudelleen aloitukseen voi liittyä muun muassa veritulppariskin kasvu ensimmäinen käyttövuoden aikana. Muistakaa vain hoitaa säännöllisesti limakalvojanne paikallishoidoilla virtsatie- ja munuaistulehdusten ehkäisemiseksi.

Hormonihoito suojaa tietyiltä sairauksilta, jos hoito on aloitettu vaihdevuosissa ja jos sitä on jatkettu ilman taukoja. Sydän- ja verisuonisairauksilta estrogeeni suojaa laskemalla kokonaiskolesterolia ja lisäämällä suonia suojelevaa hyvää kolesterolia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Dementia ja aivohalvaus ovat seurausta tilanteista, joissa hoito aloitetaan naiselle, jolle on jo ennättänyt syntyä suonten seinämiä jäykistäviä kolesteroli­kerroksia, joista estrogeeni sitten liuottaa irti kalkkisiruja. Ne lähtevät verenkiertoon aiheuttaen tukoksia ja sitä kautta dementoitumista. Siksi hoitoa ei pidä aloittaa vuosikausia vaih­de­vuosien jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen kyllä sitä mieltä, ettei nettipalstoilta kannata hakea "pitävää tietoa" lääketieteellisiin ja juridisiin ongelmiin.
Asiantuntijat ennemmin kuin "mututietäjät"

Kyllä tietoa löytyy, mutta paikkansa pitävyydestä ei voi olla varma koska joukkoon mahtuu jos jonkinlaista neuvojaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla