Minulla on aristava kantapää. Se on kipein aamulla ylös noustessa ja ilman kenkiä kävellessä. Kipu säteilee vieläpä eri suuntiinkin. Olen saanut siihen yhden kortisonipiikin. Uskallanko ottaa niitä lisää?-Luonnonystävä

Kun oireisto on tuo mitä kerrot ja makein kipusilmäke löytyy kantaluun etukärjestä ja keskiviivasta vähän sisäsyrjän puolelta, lääkäri kirjaa papereihin Dg: M72.2 Plantaarifaskiitti, kalvojänteen kiinnityskohdan tulehdus.
Kun kipupisteistä on otettu tutkimusmielessä koepaloja ja tutkittu mikroskoopilla, on havaittu, ettei siellä mitään tulehdusta olekaan. On vain rappeumamuutoksia ja vaivan nimi onkin uudistunut. ”Virallisesti” se on jalkapohjan kalvojänteen rappeuma.

Lääkärit hoitavat vaivaa kokemusperäisesti, mihin pistoksetkin kuuluvat. Tuttu reumalääkäri sanoi hiljan, ettei hän ole niin sitkeää vaivaa nähnyt, ettei se kolmen piikin sarjalla hellittäisi. Kaikki eivät tuohon yhdy. Fysioterapeutin ohjaama holvijänteen venyttely ja teippaus on hyvä apu. Monet potilaat kehuvat myös kantapään alle kenkään laitettavia vaimennuspohjallisia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla