Minua vaivaa rytmihäiriö. On minulla korkea verenpainekin, mutta sydänfilmissä ei ole mitään vakavaa. En oikein tiedä, miten käyttäisin tätä rytmihäiriöön kyllä auttavaa betasalpaaja-lääkettä. Jatkuvasti vai vain tarvittaessa? Lääkäritkin ovat olleet erimielisiä. Jos jätän lääkkeen ottamatta, sydän tuntuu heti jotenkin raskaalta. Ei siinä mitään, mutta kun betasalpaaja lihottaa. Laihdutuskuuri ei onnistu

Moni ajatus vyörähtää mieleen. Ensinnäkin pitää varmistaa, ettei tuo painonnousu vain ole nesteenkertymistä. Kun et ota betasalpaajaa, saat sydäntuntemuksia ja verenpaine nousee.

Katsos, kyse voi olla siitä, että sinulla on piilevä sydämen vajaatoiminta. Betasalpaaja ilman muita sydäntä tukevia lääkkeitä voi tuolloin pahentaa vajaatoimintaoireita ja kerätä nestettä. Nauttiiko kehosi, kun rasitat sitä? Jos vastaat ei, sydämesi kaipaa lisätutkimuksia. Sepelvaltimotauti voi silloin olla syypää.

Betasalpaajia käytetään monesti ”vain tarvittaessa”. Sillä tavalla saadaan satunnainen  tiheälyöntisyys tai lisälyöntisyys rauhoittumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos betasalpaajaa käytetään verenpainelääkkeenä samanaikaisen rytmihäiriön tai sydänsairauden takia, niin voi olla, ettei se itse suoranaisesti vankista rasvakerrosta vaan hankaloittaa painonhallintaa. Nimimerkkisikin tukee tuota selitystä. Mutta ei tuo kovin tavallista onneksi ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vain jotkut mieleialalääkkeet voivat aiheuttaa oikeaa painonnousua, sekin vain sitä kautta, että lisää ruokahalua. Kortisoni on toinen , joka pitkään käytettynä saattaa johtaa lihomiseen. Muut lääkkeet eivät eivät lihota. Me ihmiset vain olemme jotenkin niin lääkekielteistä kansaa, että vaikka sairaus lääkehoidon vaatiikin, alamme syyttää kaikkia mahdollisia vaivoja lääkkeiden syyksi, silloin voi ikäänkuin vyöryttää oman elämäntapansa retuperät jonkun toisen syyksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla