Miten histamiiniyliherkkyydestä tulisi ilmoittaa keittiölle? Kukaan ravintoalalla ei ole moisesta kuullutkaan.-Biogeenisiä amiineja välttäen

Histamiiniyliherkkyys on vältellyt lääketieteen tutkimusnuottaa ansiokkaasti. Millään testillä, edes histamiinia antamalla, ei histamiiniyliherkkyyttä voida varmentaa. Oireethan vaihtelevat päänsärystä nenän tukkoisuuteen ja nuhaan, ihon punoituksesta kutinaan ja vatsaoireisiin.

Amiinit ovat yleisiä viineissä, juustoissa, banaanissa, tomaatissa, kaakaossa – sano vaan missä kaikkialla. Kuvittelepa olevasi ravintoloitsija. ”Saisinko biogeenisista amiineista vapaan menun, kiitos?” Mission impossible. Ehkäpä histamiiniyliherkkyytensä tunnistaneen on viisaampaa ottaa ravintolaan histamiinia hajottavia DAO-entsyymikapseleita, Camucinia, joita saa apteekista. Näin siitäkin huolimatta, ettei niiden tehosta ole tieteellistä takuunäyttöä. 1–2 kapselia ennen ateriaa on sopiva annos.

Sanalla sanoen kipu olisi heijastekipua. Jos näin on, niin kivun alkuperäiseksi oletettua syytä pitäisi tutkia ja hoitaa. Sinun tapauksessasi siis eturauhasen ja rakon tilannetta.
Lieköhän kenelläkään parempia ajatuksia?

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla