Olen 71-vuotias. Kolme vuotta sitten minulta leikattiin kohtu, ja kohdun runko-osasta löytyi pieni syöpäpesäke. En ole voinut sen jälkeen käyttää estrogeenia, ja masennukseeni ja unettomuuteeni ei tahdo olla masennuslääkkeistäkään apua. Mielenkiintoni seksiin on kuin poispyyhitty kohdunpoiston ja masennuksen myötä. Mieheni on terve 73- vuotias, ja kiinnostusta rakkauselämään vielä löytyisi. Voisinko kokeilla DHEA:ta, jotta saisin haluni takaisin? Vastauksesta kiitollinen mummeli

DHEA ei ole rekisteröity lääkevalmiste eikä sen käyttö haluttomuuden hoitona ole vakiintunut. Sitä ei myöskään saa kaikista apteekeista. Kunhan lääkäri on ensin kirjoittanut reseptin, Yliopiston apteekista valmistetta on kuitenkin mahdollista saada.

DHEA kuuluu androgeenisiin eli miessukupuolihormoneihin eikä kaikkia lääkkeellisen käytön vaikutuksia tunneta, koska sillä ei ole tehty kaikkia lääkkeiden myyntiluvan edellyttämiä tutkimuksia. Käytännön haittavaikutukset saattavatkin olla yllättäviä ja joskus ikäviä. Siksi en voi sitä teille noin vain suositella, mutta jos oma gynekologinne on hyvin perehtynyt valmisteen käyttöön, voisi harkita varovaista lyhytaikaista kokeilua.

Seksuaalisen halun hiipuminen vakavan sairauden jälkeen on tavallinen ilmiö, samoin masennus. Masennus puolestaan vie kiinnostuksen viimeisetkin rippeet. Onneksi sairaudellanne on hyvä ennuste, joten on syytä keskittyä iloitsemaan siitä ja nauttimaan yhteisestä ajasta kumppanin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tärkeintä olisi vaalia läheisyyttä, jotta mielihyvän kokemiskyky ei pääse katoamaan. Muistuttakaa itseänne, että sairauden aiheuttaman shokin jälkeen teillä on oikeus taas iloita ja nauttia hellyydestä, läheisyydestä ja rakastavan ihmisen kosketuksesta – niin kauan kuin teillä toisenne on. Vaalikaa hellän eroottisia mielikuvia, leikitelkää yhdessä pilke silmäkulmassa ja unohtakaa suorituspaineet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla