Minulla on ihollani satoja varsi­luomia/hiirentissejä ja niitä ku­tittaa, joskus ne myös punoit­tavat. Mistä ne tulevat? Lähte­vätkö ne jollakin lääkevoiteella ja voiko niitä itse leikata pois ilman että ne tulehtuvat?
Kutisen ja punoitan

Hiirentissi, onpas hauska nimi. Niit√§ kutsutaan my√∂s nimell√§ ‚ÄĚskin tag‚ÄĚ eli suomeksi vaikka¬≠pa iholappu tai iholipsukka, ja l√§√§k√§rislangilla fibrokutaaninen polyyppi.

Kukaan ei tiedä, miksi niitä syntyy. Jos niitä poistaa, se täy­tyy tehdä mekaanisesti, joko leikkaamalla saksilla, polttamal­la tai nestetypellä jäädyttäen. Koko lailla iso työhän se olisi poistaa satoja niitä, mutta sen ymmärtää, että ainakin ne kutia­vimmat soisi hävitettämän.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Operaation voi tehdä itsekin. Osta apteekista klooriheksidii­niä, desinfektioainetta, ja pese sillä ennen ja jälkeen leikkauk­sen. Teräväkärkisillä, vaikkapa kynttilän liekin kuumuudessa käyttämilläsi saksilla nipsauta ai­van iholapun juuresta. Näin teh­dään lääkärin vastaanotollakin. Kyllä se vähän kirpaisee, ja aina on olemassa pieni tulehdusriski, vaikka pesun tekisi viimeisen päälle. Tietty maltti on valttia siis hiirentissienkin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mulla on kans tollanen hiirentissi vasemmassa silmäluomessa, arvatkaa että on tehnyt mieli ottaa desifioitu kynsileikkuri ja napsasta se poikkee, kun se on niin ärsyttävä ja meillä täällä Kuopiossa näyttää tällaisen asian perässä olevan yli kahen kuukauden jonotusaika lääkäriin! Sitä tulee myös revityksi ja nypityksi itse! Olisikohan puhtaaksi desifioitu kynsileikkuri nopeampi vastaus päästä siitä eroon??

Mulla on todella yläluomessa pieni , mutta isoksi päässyt reiden sisäpinnalla ja ah kun istuu lauteelle niin kyllä tietää missä on .Olen ollut niin laiska sitomaan niin nyt pitäis patti polille saada aika ,kissan pentu oli huomannut sen ja heräsin kun se alko lutkuttaan sitä.Lastenlapset kyllä huomauttaa siitä ,mulla on niin pitkä matka tk.hon noin 100m eli liian lähellä ei sillä eipä sinne niin vain saa aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla