Miksihän minulla ja monella muulla on hirmuinen himo syödä savea? Olen syönyt sitä lapsesta saakka. Kerta-annos on teelusikan kärjellinen. Olen 70-vuotias. – Hilma

Kuulostaa Pica-ilmiöltä. Pica pica on suomeksi harakka, mutta lääketieteessä se tarkoittaa himoa popsia jotain ruoka-aineeksi kelpaamatonta. Raskausaikana taas voi kehittyä Pica-oire: pitää syödä vaikka rappaukset seinästä. Silloin syynä on raudan puute ja ehkä reilukin anemia.
Mitä jos menisit, Hilma, lääkäriin, niin varmistettaisiin nyt ainakin, ettei ole anemiaa ja rautavarastot riittävät? Kun himosi tyydyttyy jo noin vähäisellä savimäärällä, voi olla, että läpäiset verikokeet liehuvin lipuin. Silloin julistettakoon himosi syy toistaiseksi tuntemattomaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
päke

Olen aina pitänyt itseäni vähän soutona. Nakersin lämmitysuunin kupeelta jotain sementin/hiekan sekoitusta säännölllisesti. Uunin nurkkaan syntyi iso kolo. Vanhemmiten en sitä ole tehnyt, mutta miksi tein sitä lapsena. Ei tietoa. Lisäksi keräilin ompelijaäidin jäljiltä langanpätkiä ja söin myös niitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla