Lähestyn seitsemääkymppiä, ja olen syönyt hormoneja 20 vuotta yhtäjaksoisesti. Olen ottanut gynekologin suosituksesta Activelle-nimistä hormonivalmistetta vuoden ajan, joka toinen päivä. Nyt lääkäri sanoi, että hormonit voisi lopettaa, mutta emätinpuikkoja olisi jatkettava kaksi kertaa viikossa. Aiheutuuko tästä haittaa? Tulevatko hikoilut takaisin? Voisinko vain vähentää hormonien annostusta niin, että ottaisin kaksi kertaa viikossa jatkuvasti? Minulla on ollut jo pitkään korkea verenpaine, ja nyt kun paine on noussut, lääkkeitäkin on lisätty. Ennestään oli Cardiol 25 mg, ja nyt lisättiin Hydrex 25 mg ja Ramipril 5 mg aamuin ja illoin. Kuntoileva nainen

Kannattaa kokeilla, tuleeko lopettamisesta oireita vai ei. Jos oireet, esimerkiksi hikoilu, palaavat hankalina, hormonit ovat teille tarpeellisia. Jos oireita ei tule, hoidollekaan ei ole tarvetta.

Pari kertaa viikossa otettuna lääke ei oikein vastaa tarkoitustaan. Jotkut naiset kokeilevat puolikasta päivässä ja pitävät sitäkin parempana kuin ei lainkaan. Puolittaminen on vain työlästä.

Activellen hormonimäärä on niin pieni, että monet kaipaavat rinnalle paikallishoitoa, jotta limakalvotkin voisivat hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos testinne osoittaa, että ette tarvitse tablettihoitoa, on säännöllinen limakalvojen paikallishoito ehdottoman tärkeää. Jos limakalvot ovat kuivat, alkaa helposti tulla virtsatietulehduksia. Ne kehittyvät aina vain herkemmin, ja joskus seurauksena voi olla munuaisiin nouseva hengenvaarallinen tulehdus.
Omille potilailleni sanonkin, että tähdätään paikallishoidossa sadan vuoden ikään. Tämä leikkimielinen kommentti saa muistamaan, että kyse on jatkuvasta, pitkäaikaisesta hoidontarpeesta eikä vain kuurista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paikallishoito pari kertaa viikossa riittää useimmille naisille pitämään limakalvot miellyttävän kimmoisina, kutisemattomina ja kirvelemättöminä sekä häätämään bakteerit pois. Hellät hetket kumppaninkin kanssa sujuvat ilman kipua.

Paikallishoito on turvallista tuolla annoksella, mutta sen käyttö ei poista gynekologisten tarkastusten tarvetta. Paikallishoitovalmisteita saa ilman reseptiäkin.

Verenpaineenne hyvä hoito on tärkeää sydämen jaksamisen ja aivoverisuonten terveyden kannalta.

Lopetin heti kerralla ja taidan aloittaa taas uudestaan.Ei tämä olotila ole mistään kotoisin.Huomenna tilaan ajan lääkärilleni,jos en saa nopeasti aikaa,yritän saada hänet edes puhelimen päähän.-täytyy keskustella,onko vaihtoehtoja.ystäväni syö mielialalääkkeitä,kun ei voi syödä hormooneita.

Lopetitko heti kerralla vai vähensitkö ensin ennenkuin lopetit?
Minä puolestani olen myös lopettamaisillani femostonin käytön ja olen kohta vuoden ajan puolittanut lääkeannosta. En tiedä miten pystyn kokonaan lopettamaan koska nyt on olo sellainen että juuri ja juuri pärjään. Oireita siis on aika paljon, mutteivät silti ole aivan sietämättömät. Yritin lopettaa kokonaan n. puoli vuotta sitten muttei onnistunut, elämä muuttui sietämättömäksi.
Samassa veneessä ollaan.......

Sisältö jatkuu mainoksen alla