Vuosi sitten sairastin iskiasta. Tramal-kipulääkkeen avulla toivuin siitä hyvin. Mutta nyt ei iskiakseni suostu talttumaan millään, ei edes Tramalilla. Leposärkyä ei ole, mutta kävellessä ja seisoessa puuduttava kipu kulkee lonkasta varpaisiin asti. Onkohan apua saatavissa?Ärsyttävä tunne jalassa

No tottahan toki. Iskias on nimi iskiashermon puristukselle lannerangassa. Nimi tulee kreikasta.
Ischion tarkoittaa kylläkin lonkkaa tai lonkkaniveltä. Mutta syy ei ole nivelessä vaan tavallisesti siinä, että lannenikamien välissä oleva välilevy rappeutuu ja sen pehmeä sisältö painaa tai tulehduttaa selkäydinhermoa. Riippuu sitten nikamavälistä, minne kohti jalkaterää ja raajaa iskias sähiköi.
Jos puristus on massiivista, on jopa päivystysleikkaus tarpeen. Jos nilkkaa ei pysty ojentamaan tai koukistamaan tai reisilihas menee heikoksi, on hakeuduttava lääkäripäivystykseen, samoin kuin silloin, jos virtsaaminen vaikeutuu tai uloste karkaa. Koska valtaosa iskiasoireista rauhoittuu itsekseen reilun kuukauden sisällä, on viisainta hoitaa kipua ja odottaa luonnollista parantumista pysymällä liikkeessä sen minkä kivulta voi.
Jos kipulääkkeet eivät auta ja vaiva pitkittyy, aletaan viimeistään 6–8 viikon kohdalla harkita leikkausta. Siinä kohdin tulevat sitten selän magneettitutkimus ja hermoratatutkimukset (ENMG) tarpeellisiksi. Kipupoliklinikatkin hoitavat iskiaskipuja muun muassa puudutushoidoin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Moi..mun ystävällä on jo useamman vuoden ajan ollut Iskias ja välilevy tyrä ,hän on käynyt monenlaisia hoitomuotoja läpi kuten Fysiatrianpoliklinikkaa, hermojuuriblokati erillaisia särkylääkkeitä,lääkäri määrää vaan sairaslomaa ja vahvoja kipulääkkeitä,nyt kysyn onko tosiaan näin että mitään muuta ei ole tehtävissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla