Vasempaan jalkapöytääni on kehittynyt kovahko matala patti. Iho patin päällä on aivan terve. Patti kipeytyy aina kengän reunan sitä painaessa. Mikä se on ja miten se parannetaan? Onko kotikonsteja?Patista kärsivä

Otapa kirkkaasti palava taskulamppu ja mene pimeähköön huoneeseen. Paina lamppu ihoa vasten aivan patin vierestä ja katso tarkkaan.
Miltä patti näyttää? Päästääkö se valoa lävitseen ja hohtaa kuin punainen, Tyyneen valtamereen laskeva aurinko? Jos näin tapahtuu, se kertoo patin nestemäisestä sisällöstä. Tällöin se on hyytelörakko eli ganglio. Tuo ”kovahko” sopisi tähän hyvänlaatuiseen hyytelörakkoon mainiosti, patti joustaa pikkaisen, kun sitä painaa.
Lääkäri hoitaa ganglion tyhjentämällä sen paksulla neulalla tai joskus puudutuksessa pistopuukon pienestä reiästä. Hyytelörakosta purkautuu nimensä mukaisesti kirkasta geeliä, joka varmistaa diagnoosin. Tyhjennys riittää hoidoksikin melko usein, tai ainakin joksikin aikaa. Kylmäpäisimmät voivat sitten lääkärin opastamana rei’ittää uudesti täyttyneen ganglion itsekin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla