Minulla on huono selkä: on kulumia ja yliliikkuvuutta. Myös polvet ovat kuluneet. Mistä johtuu jalkojen kuumotus polvista alaspäin ja jalkapohjien polttelu?Vaiva tulee nukkumaan mennessä. En voi oikein nukkua, kun jalat hakevat viileämpää paikka sängyssä. Jaloista on hermoradat tutkittu eikä mitään erityistä löytynyt. Tosin toinen jalka ei juurikaan tuntenut mitään tutkittaessa, ja toisen jalan nilkka on välillä hieman tunnoton. Saunan jälkeen jalat ovat pahimmillaan, kuten myös kävelylenkin jälkeen.Jäitä jalkoihin?

Jalkojen kuumotus nukkumaan mennessä ja nukkuessa on yleinen oire. Syynä on ilmeisesti makuulla verenkiertoon tuleva muutos, mutta myös levon vaikutusta hormonitoimintaan voi olla syy. Teillä syy voi löytyä makuuasennostakin, jos kulumien ja yliliikku­vuuden vuoksi jokin jalkoihin menevä hermo on hetken puristuksessa. Kuumat jalat liittyvät myös levottomat jalat -oireyhtymään, johon on helpottavia lääkkeitä. Sitä varten on käytävä yleislääkärillä. Muutoin paras keino helpottaa jalkojen kuumotusta on viileä makuutila ja jalkojen työntäminen pois peiton alta. Kulunut, yliliikkuva selkä vaatii jatkuvaa huoltoa. Selkä- ja vatsalihakset on pidettävä kunnossa. Tähän auttaa sopiva voimistelu, kävely, vesijuoksu ja hiihto.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jalkojen kuumotus! En tiedä ketään muuta kuin itseni,kellä on tämä vaiva,sillä sitähän sen on.Kesä on pahaa aikaa,koska koko päivän lämpö "varastoituuu" jalkateriin,ja nukkumaan mennessä se alkaa.Kaikenlaisia voiteita on yöpöydän laatikko pullollaan,mikä auttaa paremmin,mikä huonommin.Kylmägeelit on minulle kaikkein parhaimipia.Sain myös särkylääkereseptin,mutta se aiheutti verenpurkaumia puoleen sääreen asti,joten otan niitä vain hyvin harvoin.Talvella saunan jälkeen on hyvä keino mennä hangelle seisomaan.Tämä on tullut tässä eläkkeellä ollessa.Toivoisin että joku muukin jakaisi tätä asiaa kanssani.Marjat!

Sisältö jatkuu mainoksen alla