Olen 70-vuotias nainen ja kärsin hallitsemattomista ilmavaivoista. Olen käyttänyt laktoosittomia maitovalmisteita ja vaaleata leipää. Lääkkeinä minulla on Marevan, Simvastatin, Cozaar comp ja Bisoprolol ratiopharm. Voiko joku lääkkeistä aiheuttaa ilmavaivat? Tiedosta kiitollinen

Hallitsemattomien ilmavaivojen tavallisin syy on laktoosi-intoleranssi, joka teillä ilmeisesti on, koska käytätte maitosokerittomia maitovalmisteita. Laktoosi-intoleranssiin voi liittyä keliakia, sairaus, jossa suolisto ei kestä kotimaisia viljavalmisteita. Se voi myös oireilla ilmavaivoina. Tämä asia selvitetään alustavasti verikokeella ja mikäli epäily varmistuu, helposti otettavalla suolen koepalalla.

Myös yksinkertaiset ruokavaliomuutokset, kuten muun muassa herne- ja palkotuotteiden lisääntynyt käyttö, voivat aiheuttaa ilmavaivoja. Osa ruoka-aineista muuttaa suoliston bakteerikantoja ilmavaivoja aiheuttaviksi. Ruokavaliota voi itse muutella, mutta sen vaikutus ilmavaivoihin vaatii useamman päivän kokeiluja.

Käyttämillänne lääkkeillä voi olla sivuvaikutuksina erilaisia vatsavaivoja, ja etenkin Simvastatinilla myös ilmavaivoja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Joitakin lääkkeitä voi jättää pois tai vähentää turvallisesti, mutta lääkkeiden lopettamisia tai annosmuutoksia ei pidä tehdä omin päin vaan keskustellen oman lääkärin kanssa. Lääkkeet on tarkoitettu parantamaan sairauksia ja elämänlaatua, ja niiden käyttöön on aina syynsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pittäähän sitä Marevania syödä jos suonet on ahtaat jottei tule tukoksia, pienet pierasut silloin tällöin on pikku juttu hengen lähtöön verrattuna. Pieremällä ne ilmavaivat paranoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla