Haluatko saada silmät ja kulmat näkyviin, mutta säästyä joka-aamuiselta viivojen piirtämiseltä? Kestopigmentointi tuo katseen esille luonnollisesti.

Kestopigmentointi voi tuoda asiaa tuntemattomalle mieleen tatuoinnin, mutta siitä ei ole kysymys. Menetelmä on tatuointia kevyempi. Siinä käytetään pigmentointivärejä, jotka viedään pigmentointilaitteella ihon pintakerroksiin.

Väreillä voi tehdä rajaukset ripsien tyveen tai huuliin sekä piirtää kulmakarvat, yksi karva kerrallaan. Pigmentointijälki kestää 1–3 vuotta.

– Kestopigmentointirajaukset näyttävät samalta kuin luomissa olisi omiin väreihin sopivalla sävyllä tehdyt rajaukset. Vaikka omia kulmakarvoja olisi vain nimeksi, pigmenttivärillä piirretyt kulmakarvat "palauttavat" kulmat kasvoihin, sanoo sairaanhoitaja ja kestopigmentoija Reija Lommi Rebel Helsingistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Reija Lommi tekee pigmentointia mallillemme Kaija Razaville.
Reija Lommi tekee pigmentointia mallillemme Kaija Razaville.

Oma sävy jokaiselle

Reija Lommin asiakkaina on paljon yli viisikymppisiä naisia. Pigmentoinnin voi tehdä iäkkäänkin iholle. Lääkärin lupa tarvitaan vain, jos asiakkaalla on ykköstyypin diabetes. Diabeetikon iho voi reagoida käsittelyyn tavallista voimakkaammin.

Pigmentointi aloitetaan huolellisella suunnittelulla.

– Katson asiakasta ja mittailen hänen kasvojaan. Kerron väreistä ja suunnittelen viivojen paksuudet ja pituudet. Lopputuloksen pitää olla luonnollinen. Hyvin vaalealle naiselle en tee mustaa vaan tummanruskean rajauksen. Sekoitan jokaiselle asiakkaalle oman värisävyn.

Parhaiten kestopigmentoijan taidot ja tyylitaju käyvät ilmi ennen- ja jälkeen-kuvista. Jos esimerkkikuvia on paljon saatavilla ja lopputulos näyttää niissä luonnolliselta, tekijän taitoihin voi luottaa.

Mallillamme Kaija Razavilla on hyvin hennot ja haalean väriset kulmakarvat. Alla näet kuvat tilanteesta ennen (vasemmalla) ja jälkeen (oikealla). 

Valmis kestopigmentointi kulmissa ja ripsien tyvissä tuo piirteet kauniisti esille. 
Valmis kestopigmentointi kulmissa ja ripsien tyvissä tuo piirteet kauniisti esille. 

Luomien rajaus ei tee kipeää

Käsittely aloitetaan ihon puhdistuksella ja pintapuudutuksella. Kun väriä laitetaan neulalla ripsen tyveen, se ei yleensä tee kipeää, sillä ripsien juuressa ei ole paljon tuntohermoja. Sen sijaan kulmienkäsittelyn jotkut asiakkaat kokevat hiukan kivuliaana.

Kulmien tai ripsien tyven pigmentointi kestää tunnista puoleentoista. Värin pysyvyyden lisäämiseksi kannattaa ottaa vahvistuskäsittely noin puolentoista kuukauden kuluttua ensimmäisestä käynnistä. Rasvaisessa ihossa väri kestää huonommin kuin kuivassa. 

Kulmien käsittely vahvistuksineen maksaa 450–600 euroa ja rajaus vahvistuksineen 400–540 euroa.

Mitä hyötyä?

  1. Aina siistit rajaukset. Ikänäkö vaikeuttaa siistien rajauksien vetämistä.
  2. Luonnollisen näköiset kulmakarvat. Iän myötä kulmakarvat harvenevat, ja kynällä on vaikea saadaluonnollista jälkeä.
  3. Meikkiaineille allergiselle kestopigmentointi voi olla hyvä ratkaisu. Pigmentointi-värien ainesosaluettelosta voi tarkistaa, onko joukossa itselle oireita aiheuttavia aineita.

... vai sittenkin meikkiä?

Kulmat ja rajaukset syntyvät myös meikillä. Kulmakynällä saa piirrettyä yksittäisiä vetoja, puuterimaisella kulmavärillä saa pehmeän jäljen. Silmienrajauskynä tekee pehmeämpää jälkeä, nestemäisellä värillä saa vedettyä terävät ja tarkat viivat. 

Artikkeli on julkaistu myös ET-lehden numerossa 16/2017.

JR

Olenkin aina miettinnyt onko mitään järkeä tehdä 2-5v välein uusia reikiä kulmiin ja silmiin?
+ Tuleeko arpia pigmentoinnista?

Itse olen miettinyt tatuointia.
Kulmat ei paljon muutu kasvoilla!? Ellet halua ns.trendi kulmia.

1930v tatuointia, no jos se toimi silloin niin miksi ei nytkin 😉
Kiitos

Jobe

Kosmeettinen tatuointi on alunperin juuri se tatuointi jota on tehty 1930 lähtien se on juuri sitä pysyvää. Pingentointi on häipyvää
Tatuoimalla voidaan myös twhdä samaan syvyyteen kuin pigmentointi usein pigmentointi haalistuu epätasaisesti ja osittain voi jäädä pysyväksi näin ollen myös riski ettei hävy kokonaan pois. Laitteet ovat erilaiset pigmentointi laitteissa lyönti tiheys pienempi josta johtuen käsittelyyn menee enemmän aikaa ja riski arputumiseen jos iho pääsee ^muussautumaan^ käsittelyn aikana .Kaikki nämä tekniikat kestomeikkauksissa ovat lähtöisin tatuoinneista🤗

Sisältö jatkuu mainoksen alla