ET toimitus testasi uutuusluomivärejä + ohjeet silmämeikin tekoon

Kun ikää karttuu, raskaat luomet ja juonteet silmien lähellä tuovat haastetta silmämeikintekoon. Meikkaaja Heidi Reponen antaa vinkkejä, joiden avulla onnistut loihtimaan kauniin silmämeikin: 

  1. Pohjusta. Luomet kannattaa aina pohjustaa luomenpohjustusaineella. Näin luomiväri pysyy paremmin paikoillaan. Iän myötä luomista tulee vähän raskaammat ja luomiväri pysyy huonommin paikoillaan. Luomenpohjustusaine on apuna tähän. Se tasoittaa myös luomen värin.
  2. Vähemmän voi olla enemmän. Et välttämättä tarvitse useita värejä. Jos luomi on raskas, niin levitä koko liikkuvalle luomelle tumma luomiväri ja häivytä sitä ylöspäin. Tumma väri häivyttää raskasta osaa ja avaa luomea. Muistisääntö on, että tumma häivyttää ja vaalea tuo esiin. 
  3. Hillitysti hohtoa. Luomivärissä voi olla hieman hohdetta, mutta älä valitse suuria hileitä olevaa luomiväriä jos luomesi ovat raskaat.
  4. Rajaa! Rajaus terästää aina katsetta. Jos käytät kynää rajauksen tekoon, voit laittaa sen myös tumman luomivärin alle. Näin rajasta tulee pehmeämpi. Jos haluat terävän rajauksen, tee se perinteisesti luomivärin päälle.
  5. Tee ensin silmämeikki. Jos teet tummalla värillä silmämeikin, niin voit tehdä ensin silmämeikin ja sitten vasta laittaa meikkivoiteen. Näin luomiväri ei karise meikkipohjalle.

ET:n toimitus testasi myös syksyn uutuusluomivärit. Valitse suosikkisi!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Christian Dior, 5 Couleurs Eyeshadow Palette, 457 Fascinate

Testaajan kommenti: "Laadukas luomiväri, jolla tekee silmämeikin arkeen ja juhlaan. Kivat värit, tykkäsin varsinkin vihreästä. Keskellä oleva kullanhohtoinen sopii iltameikkiin. Olen aina tuskaillut rajauksen kanssa, mutta tällä se oli helppoa. Tummalla värillä ja näppärällä sudilla tekee todella siistin rajauksen."

Myynnissä: Sokos, Stockmann, kosmetiikkamyymälät. Hinta 72 euroa.

Clarins, Palette 4 Couleurs, 06 Forest

Testaajan kommentti: "Luomipalettien yleinen ongelma on, että joku väri jää käyttämättä. Tässä neljän värin paletissa näin ei käy, koska vaaleinkin väri täydentää hyvin kokonaisuutta. Ylellinen pakkaus ja peili luovat hienostuneen fiiliksen. Aamu alkaa ylellisen iloisesti. Meikki pysyy hyvin iltaan."

Myynnissä: Sokos, Stockmann, kosmetiikkamyymälät. Hinta 52 e.

 

Lancôme, Hypnôse Palette, Brun Adoré

Testaajan kommentti: "Ihana luomiväri! Paletissa on juuri sopivat ruskeat värit, joissa hieman hohdetta sekä musta väri rajauksen tekemiseen. Sopii sekä päivä- että iltameikkiin. Luomiväriä voi käyttää kuivana tai kosteana, jolloin värin voimakkuutta voi säädellä. Aplikaattoreissa on magneetti, joten ne pysyvät paremmin tallessa rasiassa. Plussana vielä peilissä tarralla oleva meikkausohje."

Myynnissä: Sokos, Stockmann, kosmetiikkamyymälät. Hinta 66 e.

Giorgio Armani Eye Tint, Laupe Smoke 19

Testaajan kommenti: "Harmaanruskea väri näyttää putkilossa epäilyttävän tummalta, mutta lopputulos luomella on puuterisen hienostunut ja kestää iltaan asti – varsinkin, jos käyttää alla silmämeikin pohjustusvoidetta. Pientä testailua nestemäinen luomiväri kyllä vaatii: kevyellä sipaisulla saa yllättävän paljon aikaan, kunhan värin tasoittaa saman tien sormenpäällä. Helposti levittyvä laatutuote."

Myynnissä: Sokos, Stockmann, kosmetiikkamyymälät. Hinta 39 e.

Lumene Nordic Chic Pure Color Eyeshadow, 15 Yön loppuessa

Testaajan kommenti: "Samettisen tuntuinen, hyvin levittyvä luomiväri. Tummalla sävyllä saa helposti pelkän rajauksen tai näyttävän iltameikin. Testasin myös kulmakarvoihin ja toimi hyvin."

Myynnissä: Sokos, Stockmann, tavaratalot.  Hinta 13 e.

 

Joe Blasco eyeshadow, Onyx

Testaajan kommentti: "Luomiväri on erittäin runsaspigmenttinen, joten sitä kannattaa työstää luomelle vähitellen. Väri häivyttyy siveltimellä kauniisti. Luomiväriä voi käyttää myös kosteana, jolloin sillä voi tehdä rajaukset pientä sivellintä käyttämällä."

Myynnissä: Sokos, Stockmann, kosmetiikkamyymälät. Hinta 27 e.

Korres Twist Eyeshadow, 46 Olive green

Testaajan kommentii: "Tämä on helppokäyttöinen. Pehmeä kynämallinen luomiväri levittyy helposti ja väri kestää pitkään. Koostumus sisältää hoitavia mineraaleja. Kynän peräosassa on sisäänrakennettu teroitin, joten luomiväri ei jää käyttämättä sen takia, että teroitin on kateissa."

Myynnissä: Katso Korresin jälleenmyyjät täältä.  Hinta 19 e.

Estelle & Thild, Biomineral Silky Eyeshadow, Marple Shimmer

Testaajan kommentti: "Luonnonkosmetiikan ystävälle kevyt ja pehmeän tuntuinen luomiväri. Sisältää runsaspigmenttisiä, luonnollisia mineraaleja. Tässä värissä on hieman hohtavaa helmiäistä. Sopii mielestäni parhaiten käytettäväksi tumman luomivärin kanssa."

Myynnissä: Sokos, Stockmann, kosmetiikkamyymälät. Hinta 25 e.

Max Factor Smokey Eye Matte Drama Kit, 10 Alluring Nude

Testaajan kommentti: "Helppo arkimeikki syntyy kauniisti soituvasta väripaletista. Meikki pysyy hyvin luomissa aamusta iltaan. Hyvä hinta-laatusuhde. Sopivan pieni rasia meikkipussiin. Yksi neljästä väristä, kellanvaalea, jäi käyttämättä."

Myynnissä: Sokos, Stockmann, tavaratalot. Hinta 11 e.

 

Isadora Eye shadow quartet, 12 Smoky velvets

Testaajan kommentti: "Paletin neljästä tummasta sävystä saa kivoja yhdistelmiä. Väri levittyi mukavasti luomelle ja pysyi hyvin. Testitilanteessa käytössä tosin oli luomivärin pohjustusvoide. Pieni miinus tulee levityssudista: se on kovin lyhytvartinen."

Myynnissä: Sokos, Stockmann, tavaratalot. Hinta 17 e.

Sisältö jatkuu mainoksen alla