Mistä johtuu, että keskisormen jänne on alkanut paksuuntua kämmenessäni? Keskisormi on koukistunut eikä se suoristu kunnolla. Olen 72-vuotias nainen. Sorminivelissäni on todettu nivelrikko, mutta tämä lienee eri asia? Lääkärini kehottaa menemään käsispesialistin luo. Ruma käsi

Ranskan vallankumoussotien ja Napoleonin sotien melskeiden keskellä 1700–1800-lukujen taitteessa koettiin melkoinen tähtitarina. Hyväntekijät ohjasivat erään harvinaisen lahjakkaan köyhän pojan lääkärin ja kirurgin uralle. Hänen nimensä oli Guillaume Dupuytren. Kämmenestäsi voit lukea tuon sittemmin aateloidun kirurgin nimikirjoituksen. Sinulla on Dupuytren kontraktuura.

Ei tiennyt paroni Dupuytren eivätkä tiedä hänen seuraajansa vielä tänäkään päivänä, miksi kämmenkalvon sidekudos kovettuu ja kyhmyyntyy, jolloin kämmeneen tulee kyhmy ja sormi jäykistyy koukkuun. Syy on ehkä kalvon mikroverenkierron heikentymisessä.

Käsikirurgi on oikea osoite. Leikkauksen tai tietynlaisen neulahoidon vaihtoehtona voi tulla eteen sidekudosta hajottava lääkeruiske, jonka kirurgi laittaa jännetuppeen. Bonne chance! Eli onnea matkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla