Minulla on nivelrikkoja ranteissa ja polvissa. Vasen lonkka on myös eri paria kuin oikea. Otan aamuin illoin särkyyn Ibumax 600 mg. Pärjään näillä, mutta jos joskus olen unohtanut ottaa tabletin, vasen jalka muistuttaa asiasta. Selässä on myös skolioosi. Minulle on joskus määrätty tulehduskipulääkkeen sijaan Para-tabs, 500 mg 1–2 tablettia vuorokaudessa kivun hoitoon. Mielestäni se ei ollut riittävä apu. Vatsaa olen hoidellut kaurapuurolla ja marjoilla aamuisin. Haittaako tulehduskipulääke kovasti vatsan limakalvoja?Ikäneito 72 v.

Kaikilla tulehduskipulääkkeillä on ikävänä sivuvaikutuksena verenvuoto vatsan limakalvolta. Tähän ryhmään kuuluu käyttämänne Ibumax. Vaikutus riippuu annoksesta ja lääkityksen pituudesta. Sivuvaikutukset ovat yksilöllisiä.

Nykyisin nivelten kulumien kivun ensisijainen kipulääke on parasetamoli, esimerkiksi juuri Para-tabs. Hoitoannos on 1 g eli kaksi 500 mg tablettia kolme kertaa päivässä. Sillä annostuksella kivut pysyvät kurissa suurimmaksi osaksi. Lääkettä voi käyttää turvallisesti noin kuukauden kerrallaan. Tarvittaessa voi ottaa lyhytaikaisesti myös tulehduskipulääkettä tai muita vahvempia kipulääkkeitä.

Nivelten kulumien hoidossa on tärkeää harrastaa liikuntaa kivun rajoissa, ja lonkkien terveyttä ajatellen lisäksi pudottaa painoa. Jos lonkkakivut eivät pysy kurissa lääkityksestä huolimatta, pitää muistaa tekonivelleikkauksen mahdollisuus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla