Kantapäätäni on kolmen vuoden aikana hoidettu ensin akillesjännekipuna ja sittemmin limapussin tulehduksena viiden kortisonipistoksen voimin, mutta edelleen kantapää on ”pullea”, kaikki kengät tuntuvat epäsopivilta ja liikkuminen sattuu. Haluaisin liikkua monipuolisesti ja paljon. Mikä avuksi? Akilles

Kantapään kipu on inhottava vaiva: kävellä ja kuntoillakin tekisi mieli, mutta jalka tekee stopin. Kiputilan mahdollisia syitä on lukuisia, koska kipua voivat tuottaa kaikki nilkan ja kantapään anatomiset rakenteet, niin hermot, jänteet ja limapussit kuin luut ja niiden väliset niveletkin.

Monesti kivun lähde paikantuu helposti, kun syynä on vaikkapa akillesjänteen tulehdus jänteen vieressä aristavine turvotuksineen tai limapussin tulehdus kantaluun ja akillesjänteen takana. Harvinaisemmat syyt voivat piiloutua kokeneenkin lääkärin tutkivilta sormilta.

Jos kantapääkipu ei hellitä, kuten hoidon myötä olettaa sopisi, on järkevintä antaa orto­pedian erikoislääkärin jatkaa vaivan selvittelyä. Nimittäin jos kantapääkipu johtuu sitkeästä kantaluun takaisesta limapussin tulehduksesta, voi olla, että vasta leikkaushoito auttaa Akilleen uuteen juoksuun.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mummi

Hei, minulla tuli kantapää kipeäksi tosi nopeasti. Akillesjänteen vierestä kipeä ja kireä, kantapäässä luuherne keskiviivasta ulkosyrjään päin. Aamulla ja hetken istumisen jälkeen hankala kävellä, kipu on koko ajan. Tekee mieli venyttää ja pyörittää, vaikkei se helpota.
Olis kiva tietää, onko aiemmin tänne kirjoittaneet saanet jo avun?
Kesäloman toinen päivä ja kantapää määrää mitä tehdään!

Vierailija

Minun anopiltani kantapääpiikit leikattiin. Tosin siitä on aikaa kakskytvuotta ja tuli hyvä, täytyi myös pudottaa painoa monta kymmentä kiloa.

Voiko se kortisoni liuottaa ne alkavat kyhmy? Ainakin minun olkapääni kahden vuoden välein ns. jäätyivt ja hoidettiin kortisonilla ja kipupiikeillä ja parani ja on ok. Liikunta on hyvää jälkihoitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla