Vaivani on anemia, hemoglobiini on vain 105 g/l. Syy on tiedossa: suoliston polyypit. Ne tihkuvat verta, jota ei silmällä näe, mutta ulostenäytteissä näkyy. Mistä polyypit syntyvät, miten ne saa pois? Ja mitä tarkoittaa seuraava: ”Ventrikkelissä graavi polypoosi. PAD:ssa ei kuitenkaan polyyppeja.”Huolestunut mummeli vm -45

Aloitetaan suomennoksella. Mahalaukussa on nähty tähystyksessä runsaasti polyyppeja, mutta patologi ei mikroskooppitutkimuksessa niitä koepalasta havaitse.
Mahalaukun polyypit voivat olla nystyrämäistä limakalvon liikakasvua tai sitten rauhasperäisiä, pullistelevia kasvaimia, adenomatoottisia polyyppeja. Ensin mainitut ovat viattomia ja voivat syntyä itsekseen tai vaikkapa helikobakteeritulehduksen seurauksena. Suuret poistetaan tähystyksen yhteydessä. Adenoomasta, joka on se harvinaisempi muoto, voi vuosien varrella kehittyä syöpä. Patologin antama patologis-anatominen diagnoosi (PAD) on tärkeä, koska se auttaa erottamaan, mistä on kyse ja mitä hoitavan lääkärin pitää jatkossa tehdä. Sinun kohdallasi kuulostaa, että seuranta uudelleentähystyksineen on se ratkaisu.
Paksusuolen polyypit lähtökohtaisesti poistetaan ja tutkitaan syöpää ennakoivien solumuutosten varalta. Jos niitä on hurjasti, potilas voi kuulua tiettyyn sukuun, jossa geenivirheet ovat polyyppien runsauden, polypoosin syynä. Silloin syöpälääkkeet voivat tulla kyseeseen. Nämä suvut ovat kyllä tiedossa ja rekistereissä, polypoosiin liittyvän syöpäriskin takia. Jos kaikki on tehty kohdallasi asianmukaisesti, kuten toki arvelen, ei anemian hoidoksi taida olla muuta kuin rautalääke.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla