Miehelleni ei sovi kolesterolilääkitys vaikeiden sivuvaikutusten vuoksi. Lääkäri kehotti kokeilemaan punaista riisiä ja vihreää teetä. Emme vain tiedä, minkä verran riisiä on hyvä syödä päivässä? Onko siihen olemassa suositusta? Punaista ja vihreää

Punariisihän on ehtaa ainetta. Riisin päälle ripotellaan tiettyä rihmasientä, ja viljelmä saa käydä pari viikkoa. Sieni värjää riisin punaiseksi ja tuottaa monakoliinia, joka on rakenteeltaan samanlainen kuin lovastatiini, kolesterolilääke.

Punariisikapseleissa monakoliinia on verraten vähän, mutta jos on herkkä statiinin hoitovaikutukselle, saattaa pari kolme punariisikapselia päivässä laskea kolesterolia aika paljonkin. Jotkut potilaat kertovat sietävänsä punariisiä, vaikka eivät statiineja sietäisikään.

Mitä vihreään teehen tulee, niin tehoaineita on siinäkin. Tärkein niistä on antioksidantti, josta käytetään lyhennettä EGCG. Jos japanilaisilta kysyy, he vannovat myös teen terveysvaikutusten puolesta. Monet heistä juovat litrakaupalla teetä päivässä.

Varmaksi ei teen terveysvaikutusta verisuonitautien ehkäisyssä tai hoidossa voi todistaa kukaan. Jos vihreään teehen viehtyy ja sen voimaan uskoo, on viisainta nauttia se nimenomaan teenä, juomana.

Kolesteroli alas riisillä ja teellä

Edellisen huuhaa artikkelin kirjoittajalle hieman totuuksia... KASVISRASVAT 13.4.2009 ilmestyneessä Archives of International Medicine (archinte.ama-assn.org/cgi/content/short/169/7/659) -nimisessä lääketieteellisessä lehdessä oli mielenkiintoinen artikkeli ravinnosta . Siinä tutkijat huomauttavat, että viralliset ravitsemusväitteet eivät perustu tosiasioihin vaan tukevat ruoka- ja lääketeollisuutta. He pitivät virallisia suosituksia kyseenalaisina, ja jopa haitallisina. Itse asiassa todellista...
Lue kommentti