Olen terve 69-vuotias nainen. Kannattaako minun edelleen käyttää aspiriinivalmistetta Primaspan 50 mg päivittäin, kuten olen tehnyt jo 10 vuotta? Vanhempani kuolivat 59- ja 64-vuotiaina sydänsairauteen.-Liikuntaa harrastava

Ei kannata. Pieniannoksisen aspiriinin, lääkäri­slangilla ASAn, teho perustuu siihen, että se vaikeuttaa veren hyytymistä estämällä verihiutaleitten, trombosyyttien takertumista toisiinsa. Verihiutaleet aloittavat junttaavan piirileikkinsä niin ihon haavoissa kuin verisuonen seinämänkin vaurioissa. ASA toimii siis kuin vahtikoira, kyttää, josko jossain päin valtimon seinämässä trombosyytit alkavat rakentaa veriklönttiään. Ei kun kimppuun vaan!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minun kolesteroliarvot ovat jotain 6 pakkeilla ja huono on 4,2, jonka takia lääkäri meinas että pitäisi syödä kolesterolilääkettä. Olen saanut pudotettua arvoja 6.9stä, joten en aio syödä lääkettä. Kokeillu olen kait kaikkia ja jokaisesta tulee hirveät jalka- ja lihasäryt niin että yö-unet jäi vähiksi. Nyt elämä maistuu ja unet hyvät, joten mieluummin näin kun väsyneenä ja kipeänä.
Minullekin määrättiin nivaska lääkkeitä kun suonissa oli jo alkavaa tukosta, mutta sitten toinen lääkäri niitä poisti kun verenpaine laski liian alas ja syke oli hidas. Nyt en enää uskalla syödä edes primaspania, kun pelottaa mitkä sivuvaikutukset niistä on, meneekö kunto vain huonommaksi. Syön "luontaislääkkeitä", terveellistä ruokaa ja liikun paljon, yritän olla murehtimatta asioita niin kyllä se tästä.

Minulla on aika pitkälti samat sairaudet kuin tuolla edelläkin kirjoittaneella.

Simvastatiinin käytön lopetin, koska sain siitä vain turhia jalkavaivoja.

Primaspania käytin päivittäin muutaman viikon/kuukauden ajan, mutta piti senkin käyttö lopettaa, koska sain sen käytöstä nenäverenvuotoja.

Tuohon kertoivat muuten sairaalassa ollessani hyväksi vuodon tyrehdyttäjäksi jääpussi niskaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla