Minua on vuosia vaivannut vasemman kylkikaaren alla oleva pistävä kipu ja turpoaminen. Joskus paikka on kosketusarka. Paksusuoli ja mahalaukku on tähystetty, ultraäänelläkin kuvattu. Mitään selitystä ei löydy. Nainen 64v.

Kaksi vaihtoehtoa tulee mieleen. Ne voivat olla yhtä­aikaisiakin.

Ensimmäinen on se, että kivun lähde on kylkikaaressa. Hivuttelepa sormiasi alimman kylkiluun kaaressa. Ota kylkiluun altakin kiinni ja puristele tutkimuksen edetessä.

Jos löydät makean kipupaikan ja jos tuo kipu on samaa kuin kuvaat, olet ratkaissut arvoituksen. Kylkikaareen tarttuu vatsalihasten jänteitä, jotka voivat ärtyä, ja rustoisen ja luisen kylkiluun liitoskin tuppaa joskus olemaan arka.

No, kylkikaaren alta kulkeva, tervekin paksusuoli kerää päivittäin itseensä nieltyä ilmaa tai ruoasta syntyvää kaasua ja voi turvota ilmapalloksi. Ilmapallo saattaa sitten painaa muutenkin kipeää kylkikaarta. Tuon pallonkin voit tunnistaa, kun painelet ylävatsaa ja suoli vastaa arkuudellaan.

Kylkikaareen pistää

Epämääräisiä vatsavaivoja Mnulta poistettiin vas.munuaisesta kaksi viikkoa munuaiskivi, sen jälkeen tuntunut pistävä, möykkymäinen kipu navan vas. puolella, kylkikaaren alla. Johtuneeko toimenpiteestä? Minulla on monta pientä lasta ja tietysti pelkään, että on jotain vakavaa. Olen menossa ultrattavaksi asian tiimoilta. Toivottavasti selviää jotain helpottavaa.
Lue kommentti