”LSIL ja kolposkopia papa 2 luokka.” Pystyykö näitä sanomaan suomeksi? Tietämätön

PAPA- eli irtosolukokeessa on nähty kohdunkaulan solumuutos, jolle englanninkielisistä sanoista tulee lyhenne LSIL. Muutos ei tarkoita syöpää, mutta kohdunkaulalla voi tuolloin ehkä olla syövän esiaste. Näytteen tutkinut lääkäri, sytologi, onkin siksi kohdallasi ehdottanut tarkempaa tutkimusta eli kohdunkaulan tähystystä, kolposkopiaa.

Kun tähystyksessä sitten otetaan uudet näytteet, ne luokitellaan tavallisesti CIN-luokkiin I, II ja III. Ensimmäinen luokka on hyvänlaatuinen muutos, ja kolmanteen luokkaan menee jo paikallinen syöpä. Luokka II on siltä väliltä.
Vanhasta PAPA-luokituksesta on jo miltei luovuttu, mutta luokka 2 tarkoittaa hyvänlaatuista, esimerkiksi tulehdus-peräistä muutosta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pahalainen sentään kun puhuisivat edes Suomea,mutta kun meillä täällä Raaseporissa puhuvat tohtorit ihan muita kieliä.. Itselläni oli rytmihäiriöitä ja olin tosi huolissani mentyäni lääkäriin.. Puhuin asiaani mutta luulen ettei minua ymmärretty. Samalla mainitsin ihottumasta että onkohan psoria kun on niin pahana.. Ihottumaani tutkittiin ja sain kahdenlaista lääkettä siihen mutta rytmihäiriö juttuun en saanut selkeää kommenttia ,saatikka hoitoa. Aika päättyi ja lähde vaan pois niine hyvinesi. Enkä ole ainoa joka tästä valittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla