Mitä tarkoittaa peräsuolen laskeuma? Mikä kaikki siihen vaikuttaa? Ikä? Synnytykset?Utelias

Laskeuma on sitä, että virtsaputki, virtsarakko, kohtu tai peräsuoli laskeutuu synnytyskanavaan. Kohtua lukuun ottamatta ne työntävät emättimen seinämää edellään.

Syynä on lantionpohjan tukiverkon pettäminen. Riippuu pettämiskohdasta, mitä elimiä synnytyskanavaan tyränä työntyy. Peräsuolen laskeumassa verkko pettää takaosastaan. Se voi tapahtua normaalin ikääntymisen seurauksena, mutta eletty elämä synnytyksineen ja joskus leikkauksineen vaikuttaa laskeumataipumukseen.

Laskeuman päähaitta on, että ulostemassa suuntautuu sivuun kohti emätintä eikä suoli tyhjene kunnolla. Tästä aiheutuu usein kipuakin sekä tuhrimista ja ulostamispakkoa.Monesti potilaat auttavat suolen tyhjentymistä painelemalla sormin välilihasta tai emättimen puolelta. Viimeistään tuossa vaiheessa pitäisi tohtia kääntyä lääkärin puoleen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Gynekologisella tutkimuksella selvitetään kaikki samanaikaiset laskeumat, ja erikoislääkäri suunnittelee korjaavan, kirurgisen hoidon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tänään vietetään kansainvälistä selkeän kielen päivää. Että sikäli. En tosiaan ymmärrä mitä hauskaa on tuossa mongerruksessa, jota jotkut murteeksi nimittävät. Se on ärsyttävää. Oikein puhuttuna eli kuunneltuna puhdas murre voi olla alueesta ja murteesta riippuen miellyttävääkin, mutta kirjoitettuna ei mikään epäkieli toimi. Jostain syystä täällä kikkailevat kuvittelevat olevansa hauskoja. Ehkä omasta mielestään. Sääli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla