Pitäisikö minun huolestua matalasta verenpaineestani (100/55) ja hitaasta leposykkeestäni (44–48/min)? Minulla on mitraaliprolapsi ja kammiolisälyöntejä. Kävelen päivittäin, jopa kolmekin tuntia. Ajoittain hengästyn ja uniapneakin joskus vaivaa. Sydänlääkkeitä ei ole, vain Neurotol epilepsiaan.

No, ei tarvitse. Eri asia olisi, jos vaikkapa pyörtyilisit tuon tuosta tai sinulla olisi kilpirauhasen vajaatoiminnan oireisto. Noinkin matala paine ja syketaso on joillekin luonteenomaista. Kun jo tiedät, että sinulla on läppävika ja kammioperäisiä lisälyöntejä, niin sehän kertoo, että sydänlääkäri on tutkinut sinut hyvin ultraääntä ja EKG:tä eli sydänfilmiä myöten.

Jos harva syke tuottaa oireita, selvitetään ensiksi potilaan lääkitys ja eliminoidaan sydäntä jarruttavat lääkkeet. Neurotol ei niihin kuulu. Sen jälkeen tehdään tarvittaessa vielä EKG:n pitkäaikaisrekisteröinti.

Uniapnean tutkimuksessakin, somnografiassa, seurataan sydämen syketason vaihtelua. Oletettavasti sekin on sinulle tehty, joten ei muuta kuin mukavia kävelyretkiä hyvillä mielin!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla