Mikä on hiivasyndrooma? Kyseinen ”tauti” osui silmiini apteekkien jakamasta lehdestä. Kuvatut oireet ovat niin tavallisia, että niitä on varmaan jokaisella.Nainen 60 v.

Yksittäiset, niin sanottua funktionaalista lääketiedettä harjoittavat lääkärit, monet maallikot ja luontaistuotekauppiaat ovat järkähtämättömän vakuuttuneita siitä, että hiivasienen liikakasvu on vastuussa kirjavista oireista, joihin potilaat eivät ole saaneet lääkäriltään apua: masennus, apatia, väsymys, limakalvotulehdukset, ummetus, ripuli, yskä ja pahanhajuinen hengitys. Tässä osa kymmenistä oireista.

Heidän näkemyksenään on, että lähinnä Candida albicans -niminen hiivasieni on ottanut suolistossa, iholla ja limakalvoilla niskalenkin suojaavista bakteereista ja tuottaa kukkiessaan oireita ja sairauksia.

Tieteeseen nojaava lääketiede ei ole tätä yhteyttä löytänyt ja pitää hiivasyndroomaa harhakäsityksenä. Tämän sanominen ääneen herättää toki ärtymystä ja vastalauseiden myrskyn.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Monet potilaat vannovat hyötyvänsä hiivasyndrooman hoidoista, kuten ruokavalion muutoksista ja luontaistuotteista, vaikka ne lääketieteen näkökulmasta epäloogisia ja kummeksuttavia ovatkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla