Mikä on hiippaläpän prolapsi ja mikä sen aiheuttaa? Kun sydämeni rytmihäiriöitä tutkittiin, todettiin tuo läppävika. Rytmihäiriöt ovat lisälyöntejä eikä niitä hillitsemään tarkoitettu beta­salpaajalääkitys, metoprololi, auta yhtään.
Olen sydänoireiden ja täydellisen uupumuksen vallassa. Katetriablaatiohoito ei sydänlääkärin mukaan ole minulle mahdollista. Ja eivät kai lääkkeetkään auta, kun ne eivät läppää korjaa? Toinen jalka haudassako? 37 v.

Sydämen vasemman eteisen ja kammion välissä on hiippa- eli mitraaliläppä. Kun vasen kammio pumppaa happirikasta verta aortan kautta valtimopuustoon, läppä estää, ettei veri työnny takaisin tulosuuntaansa.

Hiippaläppä voi synnynnäisesti olla vähän viallinen. Silloin läpän purjeet taipuvat verivirran voimasta eteisen puolelle, ja läppä voi vuotaa­-
kin. Tila on hiippaläpän prolapsi eli taipuma, Barlowin oireyhtymä.

Kertomuksesi ja nimimerkkisi tuovat esiin, kuinka herkästi aivot ja mieli tulkitsevat läppävian ja sen aiheuttamat oireet uhkaavina.

Uhan läsnäolosta seuraa muutoksia aivoissa ja ahdistuksen tunne. Elimistöön rakentuu krooninen stressi, joka taas aiheuttaa autonomisen, tahdosta riippumattoman hermoston toimintahäiriöitä: esimerkiksi rytmihäiriöitä, rintakipuja, hengenahdistusta. Mielen ja elimistön voimavarat voivat huveta uupumiseen asti. Aikamoinen noidankehä.

Oletko sinä ja kohtalotoverisi taipuvaisempia ahdistuneisuushäiriöihin ja vaikkapa paniikkihäiriöön kuin hiippaläpiltään terveet? Tuo on askarruttanut tutkijoita vuosikymmenet. Vastaus on avoin, koska toiset tutkimukset vastaavat kyllä, toiset ei.

Älä nyt käsitä väärin. Siis että viittaisin kintaalla ahdingollesi ja sanoisin, että se on vain korvien välissä. Unohda läppävika, unohda rytmihäiriöt, eivät ne vaaraksi ole. Näinhän me lääkärit saatamme tällaisessa tilanteessa lohkaista. Se voi tuntua potilaasta loukkaavalta, vaikka viestin asiasisältö kohdallaan onkin!

Jos läppä vuotaa, vuodon vakavuutta seurataan ja huolehditaan, ettei sydän läppäviasta kuormitu. Jos läppä toimii riittävän hyvin ja potilaan oireet ovat enemmän kroonisen stressin hermostollis-psyykkisiä oireita, pitää tila tunnistaa ja ottaa käsiteltäväksi.

Psykoterapia voi olla hyvä keino purkaa stressiä, ja ahdistushäiriön lääkehoitokin saattaa olla paikallaan. Kun stressi helpottaa, rytmihäiriöt vähenevät, ja miehen ja kehon energiatase paranee.

tjnen47
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Mikä auttaisi rytmihäiriöön?

> Itselläni on myös lääkitys rytmihäiriöihin.3 kertaa olen käynyt ensiavussa laitattamassa rytmit kohdalleen. > Minulla se tapahtuu aina sähköllä,eli nukutus,sähkö.Sitten vihdoin sain estolääkityksen joka on onneksi > toiminut.Minullakin se todettiin idiopaattiseksi kaikkien kokeitten jälkeen.Paniikki iskee päälle kun pump- > pu alkaa lyödä omiaan.Ulkoilma ja posiitiivinen elämänasenne,niin pumppu voi hyvin itseni mukaan lukien. > Kevättä ja kesää odotellessa.
Lue kommentti

Ylellinen, jännittävä tuoksu kohottaa juhlan ja arjen – ja on myös oivallinen joululahja. 


Carolina Herrera Good Girl, EdP 30 ml, 69 e

Itämainen, tumma ja aistillinen tuoksu, jossa jasmiininkukkaa, tuberoosaa, suklaata, tonkapapua, mantelia ja kahvia.

Dolce & Gabbana The One, EdT 50 ml, 79 e

Lämmin ja itämainen kukkaistuoksu,joka avautuu raikkaalla mandariinin, bergamotin ja persikan yhdistelmällä. Sydäntuoksussa jasmiinia, kieloa,  valkoista liljaa sekä luumua. Lopputuoksussa vetiveriä, meripihkaa, myskiä ja vaniljaa.


Jean Paul Gaultier Scandal, EdP 50 ml, 89 e

Makea ja naisellinen tuoksu, jossa mukana lämmintä hunajaa, raikasta veriappelsiinia, puista patsulia sekä yllättävää gardeniaa.


Yves Saint Laurent Mon Paris Collector Edition, EdP 50 ml, 79 e

Pionia, valkoista myskiä ja patsulia sisältävä chypre-tuoksu upeassa keräilypullossa, saatavilla rajoitetun ajan.


Prada La Femme Intense, EdP 100 ml, 111 e

Aistikas ja itämainen tuoksu, jonka ytimessä tuberoosaa, Ylang-Ylangia  ja patsulia.
Christian Dior J’adore L’Or, EdP 40 ml, 164 e

Vietelevä ja harmoninen yhdistelmä kukkia ja itämaisia tuoksuja. Mukana toukoruusua, jasmiinia, vaniljaa, tonkapapua ja Grassen nerolia.


Lancôme, La Vie Est Belle Eclat, EdP, 30 ml, 58 e

La vie est Belle -tuoksuperheen uusin jäsen. Se on upea ja hempeä kukkaistuoksu, jonka sydäntuoksuna pirskahteleva appelsiininkukka ja bergamotti.


Calvin Klein Obsessed for women,  EdP 30 ml,  53 e

Kukkainen tuoksu, avautuu orvokin terälehtien raikkaalla tuoksulla. Sydäntuoksussa valkoista laventelia.  Myskin pehmeät vivahteet viimeistelevät tuoksun.

Marc Jacobs, Decadence Eau So Decadent, EdT 50 ml,  82,00 e.

Kevyt, ilmava ja ylellinen tuoksu. Pitää sisällään mm. hedelmiä, kukkia, kuten jasmiinia, magnoliaa, kieloa, päärynää, mustaherukkaa ja valkoista meripihkaa. Sopii niin päivä- kuin iltatuoksuksi.


L´occitane Terre de Lumière, The Gold Edition, EdP 50 ml, 69 e

Kuvittele Kultainen hetki ennen auringonlaskua. Energisten ja aromaattisten ensituoksujen jälkeen tuoksu muuttuu laventelin, hunajan ja mantelin herkiksi tuoksuiksi eteläisestä Ranskasta.


Emporio Armani Because It's You, EdP 30ml 53 e

Kukkaishedelmäinen tuoksu, jossa ruusutiivisteen ja nerolin kukkaisuus yhdistyvät vadelman hedelmäisyyteen.

Elizabeth Arden, White Tea, 50 ml, 40 e

Hienostunut, rauhoittava ja yksinkertainen tuoksu, joka pitää sisällään mm. raikasta mandariinia, valkoisen teen uutetta, turkkilaista ruusuöljyä ja kolmea rauhoittavaa myskiä.

MiehilleHugo Boss Man of Today Edition tuoksu 50 ml, 73 e

Menestyvän miehen klassikkotuoksu, jossa hurmaavat omenan ja sitruksen lisäksi seetripuu ja vetiver. Limited Edition -pakkaus on vuoden 2017 kunnianosoitus uudelle Man of Today -kampanjalle.
Emporio Armani Stronger With You, EdT 30ml 53 e

Itämainen tuoksu luovalle, karismaattiselle ja huumorintajuiselle miehelle, jossa seetripuun metsäisyys yhdistyy rosé-pippurin ja salvian mausteisuuteen.

Prada L'Homme Intense,  EdP 50ml, 88 e

Puinen ja aromaattinen tuoksu, joka avautuu meripihkalla. Sydäntuoksussa patsulia ja    pohjatuoksussa santelipuuta ja paahdettua tonkapapua.    


Paco Rabanne Pure XS EdT,  50 ml, 65 e

Yhdistelmä kirpeän raikasta inkivääriä ja pehmeää vaniljaa. Tuoksu on samalla  lempeä ja voimakas.
Calvin Klein Obsessed for men, EdT  75 ml,  60 e

Aromaattinen tuoksu, joka saa voimakkuutensa mustasta vaniljasta. Mukana myös meripihkaa, setripuuta ja ambraa.

Yves Saint Laurent Y EdT 60 ml, 75 e

Moderni, metsäinen ja maskuliininen tuoksu, joka on samalla raikas ja voimakas.

Pullot ovat kuin pieniä taideteoksia.
Pullot ovat kuin pieniä taideteoksia.

Avokadot löytyvät kärjestä melkein kaikista terveellisten ruokien listoista, olipa kyse sitten ihon tai mielen hoidosta. Eikä ihme. Ne ovat ihmeruokaa!

Vihreäkuorinen avokado on terveellistä syötävää.  Se sisältää kasvikseksi paljon energiaa ja rasvaa. Suurin osa on rasvasta on kuitenkin pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa, joka edistää sydämen terveyttä.

Tuoreimmassa tutkimuksessa on vahvistettu, että avokadot pienentävät sydänsairauksien riskiä – jos niitä nautitaan säännöllisesti osana päivittäistä ruokavaliota.

Aiempien tutkimusten mukaan avokadojen terveysvaikutukset ovat perustuneet pitkälti tyydyttämättömien rasvahappojen tehoon ihmiskehossa ja vihreän herkun on todistettu nostavan hyvän kolesterolin lukemia.

Nyt amerikkalaistutkimuksessa vahvistettiin avokadon positiivinen vaikutus sydän- ja verisuonitautien riskiin. Tutkittavat söivät yhden avokadon päivässä. Heillä laski etenkin huono LDL-kolesteroli, kertoo tutkimuksesta kirjoittava American Heart Assosiation -julkaisu.

Miten avokadoa syödään?

Kardiologien eli sydäntautien lääkäreidenkin ylistämä avokado on helppo kasvis.

Avokadon voi sisällyttää päivittäiseen ruokavalioon helposti vaikkapa salaateissa tai leivän päällä. Kypsän avokadon tunnistaa kaupasta painamalla sitä hennosti sen suiposta päästä. Kuoren ja kasvislihan väliin pitäisi jäädä pieni, pehmeältä tuntuva tila.

Mikäli kotona huomaa ostaneensa raa’an tai puolikypsän avokadon, saa sen kypsäksi monilla eri keinoilla. Jotkut käärivät kasviksen alumiinifolioon ja laittavat uuniin kypsymään hetkeksi ennen syömistä. Avokadon voi halkaista ja nauttia pehmeän sisuksen vaikka suoraan lusikalla.

Liiallisuuksiin ei pidä mennä tämänkään ihmeherkun kanssa: Avokadossa on paljon energiaa, joten siitä tulee nopeasti täyteenkin. Sadassa grammassa eli keskikokoisessa avokadossa on lähes 200 kilokaloria.

Avokadoissa on myös runsaasti kaliumia, peräti 400 mg/100 g, joka on tärkeä sydämen toiminnalle.

Vierailija

Avokado päivässä pitää kardiologin loitolla

Olen syönyt vuosia pari avokadoa viikossa . Syön sen aina ihan sellaisenaan,ei siihen tarvita erityistä resepti nivaskaa. Halkaisen ja pistän poskeeni. Hyvää,terveellistä ja ravitsevaa. En kuitenkaan joka päivä syö, koska onhan siinä kotuullisesti kaloreita, vaikkakin terveellisiä kaloreita. Kaikkia kansainvälisiä tuulia on kiva lukea myös ET-lehdestä. Lisää vaan
Lue kommentti