Mikä on hiippaläpän prolapsi ja mikä sen aiheuttaa? Kun sydämeni rytmihäiriöitä tutkittiin, todettiin tuo läppävika. Rytmihäiriöt ovat lisälyöntejä eikä niitä hillitsemään tarkoitettu beta­salpaajalääkitys, metoprololi, auta yhtään.
Olen sydänoireiden ja täydellisen uupumuksen vallassa. Katetriablaatiohoito ei sydänlääkärin mukaan ole minulle mahdollista. Ja eivät kai lääkkeetkään auta, kun ne eivät läppää korjaa? Toinen jalka haudassako? 37 v.

Sydämen vasemman eteisen ja kammion välissä on hiippa- eli mitraaliläppä. Kun vasen kammio pumppaa happirikasta verta aortan kautta valtimopuustoon, läppä estää, ettei veri työnny takaisin tulosuuntaansa.

Hiippaläppä voi synnynnäisesti olla vähän viallinen. Silloin läpän purjeet taipuvat verivirran voimasta eteisen puolelle, ja läppä voi vuotaa­-
kin. Tila on hiippaläpän prolapsi eli taipuma, Barlowin oireyhtymä.

Kertomuksesi ja nimimerkkisi tuovat esiin, kuinka herkästi aivot ja mieli tulkitsevat läppävian ja sen aiheuttamat oireet uhkaavina.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uhan läsnäolosta seuraa muutoksia aivoissa ja ahdistuksen tunne. Elimistöön rakentuu krooninen stressi, joka taas aiheuttaa autonomisen, tahdosta riippumattoman hermoston toimintahäiriöitä: esimerkiksi rytmihäiriöitä, rintakipuja, hengenahdistusta. Mielen ja elimistön voimavarat voivat huveta uupumiseen asti. Aikamoinen noidankehä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oletko sinä ja kohtalotoverisi taipuvaisempia ahdistuneisuushäiriöihin ja vaikkapa paniikkihäiriöön kuin hiippaläpiltään terveet? Tuo on askarruttanut tutkijoita vuosikymmenet. Vastaus on avoin, koska toiset tutkimukset vastaavat kyllä, toiset ei.

Älä nyt käsitä väärin. Siis että viittaisin kintaalla ahdingollesi ja sanoisin, että se on vain korvien välissä. Unohda läppävika, unohda rytmihäiriöt, eivät ne vaaraksi ole. Näinhän me lääkärit saatamme tällaisessa tilanteessa lohkaista. Se voi tuntua potilaasta loukkaavalta, vaikka viestin asiasisältö kohdallaan onkin!

Jos läppä vuotaa, vuodon vakavuutta seurataan ja huolehditaan, ettei sydän läppäviasta kuormitu. Jos läppä toimii riittävän hyvin ja potilaan oireet ovat enemmän kroonisen stressin hermostollis-psyykkisiä oireita, pitää tila tunnistaa ja ottaa käsiteltäväksi.

Psykoterapia voi olla hyvä keino purkaa stressiä, ja ahdistushäiriön lääkehoitokin saattaa olla paikallaan. Kun stressi helpottaa, rytmihäiriöt vähenevät, ja miehen ja kehon energiatase paranee.

Vierailija

> Itselläni on myös lääkitys rytmihäiriöihin.3 kertaa olen käynyt ensiavussa laitattamassa rytmit kohdalleen.
> Minulla se tapahtuu aina sähköllä,eli nukutus,sähkö.Sitten vihdoin sain estolääkityksen joka on onneksi
> toiminut.Minullakin se todettiin idiopaattiseksi kaikkien kokeitten jälkeen.Paniikki iskee päälle kun pump-
> pu alkaa lyödä omiaan.Ulkoilma ja posiitiivinen elämänasenne,niin pumppu voi hyvin itseni mukaan lukien.
> Kevättä ja kesää odotellessa.

>>Miten teillä rytmejä hoidellaan? Kysyy nimim. Sydän paikallaan <<

Meillä hoidetaan rytmihäiriöitä lääkärin määräämällä rytmihäiriönestolääkkeellä
ja tietenkin terveellisillä elämäntavoilla :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla