Alapäässäni on kutinaa ja joskus haavaumia ja pieniä näppylöitä, kuin syyliä. Virtsatietulehdusta ei ole, se on tutkittu. Mikä avuksi? Kärsimätön
 

Ikäisillänne tavallisin kutinan syy on estrogeenin puutteesta johtuva kuivuus. Haavaumat voivat syntyä raapimisesta tai hankaamisesta, jota voi tehdä huomaamattaankin, kun kutisee. Kuivuuden hoitona on paikallishoitoon tarkoitettu mieto estrogeeni, joka on ohjeen mukaan annosteltuna turvallinen. Valmisteita saa ilman reseptiä niin emätinpuikkoina kuin -voiteina.

Reseptilääkkeenä on saatavilla valumaton emätintabletti, joka asetetaan siististi paikalleen asetinpuikolla. Lisäksi vaihtoehtona on emättimeen asetettava silikoninen rengas, joka ei ole vielä yleisesti tunnettu. Sitä voi pitää kerrallaan kolme kuukautta. Se ei tunnu eikä vaivaa, ja hoitava lääke imeytyy pieninä, tasaisina määrinä limakalvoon pitäen sen terveenä, kimmoisana ja kutisemattomana. Paikalleen asettaminen ja pois ottaminen vaativat aluksi totuttelua. Renkaan saamiseen tarvitaan lääkäriltä resepti.

Näppylät ovat tavallisesti talitukkeumia, mutta näkemättä ei voi sanoa varmasti. Tulehtumattomat näpyt eivät tarvitse puhtauden lisäksi kummempaa hoitoa. Hiivatulehduksiinkin liittyy kutinaa ja limakalvohaavaumia, ja niille taas tarvitaan omat lääkkeensä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hiivaoireiset oppivat tunnistamaan vaivansa ja voivat hoitaa itseään ilman reseptiä saatavilla lääkkeillä. Sitkeisiin ja toistuviin tilanteisiin on tarpeen käyttää tehokkaampia, reseptillisiä ja suun kautta otettavia lääkevalmisteita.
Teidän on hyvä käydä näyttäytymässä lääkärillänne hoitosuunnitelmaa varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla