Olen 21-vuotias mies, ja minua on häirinnyt nieluni limavaiva. Hengityksenikin on usein pahanhajuista. Mistä saan apua?

Kurkku on arka, ja joskus ruokapala tuntuu takertuvan nieluun. Urheilen paljon, ja lenkkeillessä monesti närästää. Enää en edes tupakoi. Mitä pitäisi tehdä?

– Huolestunut

Kun mainitset tuon närästyksen, siitä on hyvä lähteä liikkeelle. Se kertoo siitä, ettei ruokatorven sulkuventtiili pidä siellä mahalaukun ja ruokatorven liittymässä, vaan suolahapon kyllästämä mahan sisältö pääsee polttamaan ruokatorvea.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Venttiiliähän ei oikeasti ole, vaan sellaisena toimii rengasmainen lihas, joka falskatessaan aiheuttaa  refluksi­taudin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikki mainitsemasi oireet sopivat refluksitautiin, mutta myös nenä ja nielu pitää tutkia.

Nenän sivuonteloiden hiljaa kytevä tulehdus on monesti pitkittyneen nielun limaisuuden syy, olipa refluksitautia tai ei. Kun menet lääkäriin, varaudu siihen, että siellä otetaan aina­kin nämä kaksi vaihtoehtoa tarkasteluun.

popsipa päivittäin c vitamiineja ja d vitamiineja ei tuu helposti sairaaksi muistaa pestä käsiä käymällän jälkeen. Oon huomannut itselläni ainakin toimivan.

Huono sisäilma asunnossa,esim.homeet,aiheuttavat monia vaivoja,mm.liman tuloa kurkkuun.Kannattaa tutkituttaa asunnon rakenteet ja sisäilma kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla