Kuva: 123RF
Kuva: 123RF

71-vuotias Taisto ihmettelee vonkunaa korvissaan. Katso, mitä omalääkäri Risto Laitila sanoo vaivasta ja muun muassa kuulokojeen hankinnasta.

Kuuloni on heikko ja saan piakkoin kuulolaitteen. Tämä on kuulemma ikään liittyvää huonokuuloisuutta.

Pahempi vaiva on kuitenkin korvista jatkuvasti kuuluva metallinen vonkuna ja sähinä. Pystyasennossa ääni muuttuu suhinaksi eikä suhinalta oikein kuule hyvin. Molemmissa korvissa tinnittääkin välillä.

Jos saan kuulolaitteen, loppuvatko äänet vai voimistaako kuulolaite niitäkin?

Nimimerkki Taisto 71 v

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuulolaite vahvistaa pään ulkopuolisia ääniä, ei onneksi pään sisäisiä. Kuulolaitteesta voi olla tinnituksen riivatessa oikeasti hyötyä. Ulkoiset, vahvistetut äänet maskeeraavat kuuloradan itsensä tuottamaa hälymelua.

Sisäkorvan kuuloelimen eli simpukan hennonhentoja värekarvoja voi tuhota melu, tulehdus tai iän mukanaan tuoma rappeutuminen. Ja vaurio voi puolestaan panna käyntiin monimutkaisen tapahtumaketjun, joka johtaa tinnitukseen. Tinnitus on erilaista eri potilailla, samoin äänen voimakkuus ja häiritsevyys.

Pidetään peukkuja kuulolaitteen kanssa. Siihen totuttelu ei aina ole läpihuutojuttu, vaan vaatii kärsivällistä ja määrätietoista sisäänajoa, jotta siitä saa parhaan hyödyn irti.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla