Ei ole kalaa suomuihin katsominen; jotkut kalat eivät tunnu sopivan kaikille.

Tuppaan aina oksentamaan haukikalan, mutta muut kalat pysyvät sisällä. Onko kesähauessa jotakin pitoisuuksia, jotka aiheuttavat reaktion? Pitääkö kotimaisten kalojen syömistä rajoittaa?

Nimimerkki Sekaisin kaloista

Joskus keho hylkii sille sopimattomia tai allergisoivia ruoka-ainetta oksentamalla. Syynä näin voimakkaaseen reaktioon voivat olla myös isoihin petokaloihin kerääntyvä elohopea tai ympäristömyrkyt.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yleisesti kala on suositeltavaa ravintoa ja sitä kannattaa syödä pari kertaa viikossa lajeja vaihdellen. Petokaloista kannattaa suosia pienikokoisia kaloja. Mitä iäkkäämpi kala, sitä enemmän se on ehtinyt kerätä haitallisia aineita. Kalan rasvaan kertyvien haitta-aineiden määrää voi vähentää, jos nylkee kalan nahan ennen ruoanvalmistusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lasten, nuorten, raskaana olevien ja imettävien on hyvä rajoittaa isojen petokalojen ja Itämeren lohen syömistä. Sisävesialueiden kalaa päivittäin syövien kannattaa vähentää hauen lisäksi myös muiden elohopeaa keräävien petokalojen syömistä. Näitä kaloja ovat isokokoiset ahvenet, kuhat ja mateet.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista. Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla