Toisiko leikkaushoito avun vaivasenluuvaivoihin?

Murheenkryynini ovat kipeät jalkaterät. Liikunta, varsinkin aamulla liikkeelle lähtiessä, on myrkkyä. Kipu tuntuu jalkapohjissa ja jalkapöydissä. Jalka­terissä on todettu reippaat vaivaisenluut ja pottuvarpaan tyvinivelen kulumat. Eikö tästä selviä kävelijäksi ilman leik­kausta? Se kun ei kaiketi aina edes onnis­­tu? Kun tekisi mieli vielä keilatakin.  Nimimerkki Nainen 80 v.

Totta on, että leikkaushoidon tulos on joskus potilaalle pettymys. Mutta kun miettii vaihtoehtoja, kuten sinunkin kohdallasi, niin ei niitä tahdo löytyä.
Kun pottuvarvas vääntyy sivuttain kohti jalkaterän keskiviivaa ja työntyy kakkosvarpaan alle, ja on vielä tyvinivelestään kulunut, niin onhan se hurjan kipeä vaiva. Pitkälle edennyt vaivaisenluu tarkoittaa sitä, että jalkaterässä on muitakin kivun lähteitä. Poikittainen, päkiöi­den kohdalla kulkeva jalkaholvi on romahtanut, yksi mainitakseni. Leik­kaus ja hyvä jälkihoito tuovat useimmiten merkittävän avun. Tuo taitaa olla ainoa konsti, jolla pääset takaisin parituloksen vauhtiin siellä keilaradalla!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla