Mitä tarkoittaa munasarjojen monirakkulatauti? Miten se vaivaa ja mitä seurauksia siitä on? Tulevatko vaihdevuodet ja vanhuus tavallista aikaisemmin? Sain aikoinaan yhden lapsen, vaikka gynekologit sanoivat, etten voi saada lapsia ollenkaan.6-vuotiaan mummo

Munasarjojen monirakkulatauti tarkoittaa monen naisen elämässä kuukautishäiriöitä ja lapsettomuutta, liikakarvoitusta ja 2 tyypin diabeteksen vaaraa, mitkä kaikki heikentävät elämänlaatua, tuottavat surua ja ahdistusta.

Monirakkulatauti on moni­elinsairaus, jossa mieshormoni-, naishormoni- ja aivolisäkehormonituotanto menevät sekaisin ja insuliinin vaikutus heikkenee. Vaivan syntyyn löytyy syitä sekä naisen perimästä että hänen oman sikiökautensa aikaisista ympäristötekijöistä.

Monirakkulatauti ei niinkään vaikuta vaihdevuosien alkamiseen, mutta vaihdevuodet vaikuttavat taudin oireisiin. Osalla ne voivat helpottua, mutta monella oireet korostuvat. Iän ja diabeteksen myötä verisuonisairauksien riski kasvaa ja miestyyppinen karvoitus voi lisääntyä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Monirakkulataudin oireisiin voidaan vaikuttaa lääkkein aika mukavasti; myös omilla elintavoilla on suuri merkitys. Elämäntapaohjeet ovat samat kuin diabeteksen ehkäisyssä ja hoidossa: taistele ylipainoa vastaan, liiku ja syö oikeaoppisesti. Työ palkitsee tekijänsä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla