Jo vuosia minua on vaivannut vasemman pakaran kipu, joka tulee istuessa, seisoessa tai selällään tai vasemmalla kyljellä maatessa. Syytä ei löytynyt magneettikuvassa. Se ei siis ole iskiaskipu eikä iskiashermon pinne eli piriformis eikä myöskään lonkan nivelrikko. Kipu ei ole hellittänyt kuntoutuksella, mutta kun vasen jalkani jouduttiin kipsaamaan ja makasin raaja tuettuna kohoasentoon, kipu oli poissa. Nyt kun palasin normaaliin asentoon, niin kipukin palasi. Mistä ihmeestä tässä on kyse? Maire

Osaapas olla kiperä kysymys. Pakarakivun syitä on yleensä ottaen noin 30 ja syyn löytäminen voi olla hermoja kuluttavaa. Nyt voi tulla täysi huti, mutta tarinasi muistuttaa erään toisen pakarakipuisen tarinaa.
Tuolla takavuosien potilaalla oli risti-suoliluunivelen eli SI-nivelen kiputila. Jos tuo nivel on vinksallaan, voi kipujen kirjo olla melkoinen, mutta hänellä oli ainoastaan pakarakipu. Nivel huijasi minut mennen tullen. Sitten potilas äkkäsi käydä OMT-fysioterapeutilla, joka manipuloi nivelen oikeaan asentoon, ja kipu hellitti. Osa fysiatreista taitaa nivelen käsittelyhoidon, kuten myös osteo-, kiro- ja naprapaatit.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jospajoskus

toivottavasti syy selviää ja saat tarvitsemasi hoidon.kipu on tuttu minullekkin,kymmenen vuotta sitä on kestänyt.joskus särkee enempi ja joskus vähempi,täysin kivutonta päivää ei ole.minulla ne on polvissa.nyt on ollut niin sietämättömät kivut,että kävin tänään lääkärissä.polvet kuvattiin ja muutoksiahan sieltä löytyi.nyt aloitetaan pistos hoidot,lääkäri puhui jostain hain rustosta tehdystä,piikkien nimi meni ohi.jospa siittä sais apua ja sais välillä nauttia kivuttomastakin elämästä. vanhuus ei näköjään tule yksin

Terveyskirjastosta lainattua:
"Hyaluronaatti
Nivelensisäisen glukokortikoidihoidon rinnalla käytettävissä on polviniveleen pistettävä hyaluronaatti (ks. 7). Se on haarautumaton polysakkaridi, jota nivelessä syntetisoivat nivelpussin sisäkerroksen solut (synoviosyytit) ja rustosolut (kondrosyytit). Hyaluronaatin lääkinnällistä käyttöä perustellaan sillä, että nivelrikossa nivelnesteen ja nivelruston hyaluronaatin pitoisuudet pienenevät ja nivelnesteen viskoelastiset ominaisuudet huononevat. Hyaluronaatti voisi normalisoida olosuhteita nivelessä. Hyaluronaatin on osoitettu lievittävän polven nivelrikkokipua, parantavan polven toimintakykyä sekä lisäävän potilaan kykyä selviytyä päivittäisistä toiminnoista usean kuukauden ajaksi. Myös negatiivisia tutkimustuloksia hyaluronaatin tehosta on julkaistu. Hyaluronaatin kipua vähentävä vaikutus voisi perustua aineen tulehdusta ja kipua lievittäviin ominaisuuksiin sekä suoriin vaikutuksiin nivelkapselin ja rustokudoksen soluihin.

Hyaluronaattia suositetaan käytettäväksi polven lievän ja keskivaikean nivelrikon hoidossa 3–5 injektion sarjana muun lääkehoidon osoittauduttua riittämättömäksi tai sopimattomaksi. Laajemman käytön esteeksi voidaan katsoa melko epäedullinen tehon ja hoitokustannusten välinen suhde."

Vierailija

Voisiko tähän auttaa ihan glukosamiini tai MSM. Itse olen saanut näistä apua mystisiin nivelkipuihini.

Sisältö jatkuu mainoksen alla